Print this page

Οικουμενικό Δίκτυο Αγάπης σε Δράση

Η πανδημία του κορωνοϊού, με τις σοβαρότατες επιπτώσεις που επέφερε στη ζωή όλων μας, αποτελεί μία τελευταία προειδοποίηση, θέτοντάς μας επιτακτικά την ανάγκη για μια άμεση και συνολική παγκόσμια αλλαγή προτού να είναι πολύ αργά.

Τα συσσωρευμένα διεθνή προβλήματα είναι τεράστια – στα πεδία της οικονομίας, της ειρήνης, της ενέργειας, της διατροφής, της κοινωνίας, του περιβάλλοντος, της κουλτούρας και των ανθρώπινων σχέσεων. Για να αποφευχθεί μια επικείμενη πλανητική καταστροφή και υποβάθμιση του ανθρώπινου είδους, πρέπει να ξεπεραστούν οι «παιδικές ασθένειες» της ανθρωπότητας μέσω μίας συνολικής ανθρωπιστικής και πνευματικής επανεκκίνησης του πολιτισμού μας.

Μπροστά στην κρισιμότητα των περιστάσεων, ξεκινάμε από την Ελλάδα μία σημαντική πρωτοβουλία ιδρύοντας το Οικουμενικό Δίκτυο Αγάπης σε Δράση (Global Network of Love in Action).

Είμαστε συνειδητοί Έλληνες πολίτες που δεν ανήκουμε σε κόμματα και δεν εξυπηρετούμε κανενός είδους συμφέροντα. Eμπνεόμαστε από ανθρωπιστικές και πνευματικές αξίες, νοιαζόμαστε αποκλειστικά για το κοινό καλό και διαθέτουμε σημαντική εμπειρία στους τομείς της κοινωνικής δράσης και της προσωπικής ανάπτυξης.

Έτσι, συντάχθηκε ένα κείμενο που θέτει Δέκα Βασικά Προτάγματα. Δέκα επιτακτικούς στόχους/θέσεις για μια συνολική, θετική αλλαγή της ανθρωπότητας προς τα εμπρός, στον αντίποδα των όσων μεθοδεύουν κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι της διεθνούς ελίτ.

Αυτό που προέχει είναι η ευθυγράμμιση όλων μας, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, προς έναν κοινό στόχο. Όραμά μας είναι να συμβάλουμε στην ίδρυση ενός παγκόσμιου φορέα συντονισμού των συνειδητών πολιτών του κόσμου για την προώθηση, εξειδίκευση και υλοποίηση αυτών των προταγμάτων μέσω νόμιμων, ειρηνικών, ανοιχτών και δημοκρατικών μέσων και διαδικασιών.

 Βάιος Κουγιούτας

Facebook: Οικουμενικό Δίκτυο Αγάπης σε Δράση

Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δέκα επιτακτικά Προτάγματα 

για τα οποία πρέπει να στρατευτούν

όλοι οι συνειδητοί πολίτες του κόσμου

 

 

  • ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ – ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ – ΕΘΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ

 

1.1 Η Διεθνοποίηση υπό την έννοια της ανοιχτής επικοινωνίας, της αδελφοσύνης των λαών, της απελευθέρωσης των οικονομικών συναλλαγών και των διαρκών πολιτισμικών και θρησκευτικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ των κρατών είναι αναπόφευκτη και νομοτελειακή εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού. Εξάλλου, όσο συσσωρεύονται σοβαρά προβλήματα διεθνούς κλίμακας, τόσο θα απαιτούνται και διεθνοποιημένες λύσεις.

1.2 Ωστόσο, η παγκόσμια ενότητα διασφαλίζεται μόνο με την πολυπλοκότητα και την ισότιμη συνεργασία των κρατών. Προκειμένου να συνεισφέρει ουσιαστικά στο διεθνές γίγνεσθαι, ως υγιές κύτταρό του, κάθε εθνικό κράτος οφείλει να περιφρουρεί την ανεξαρτησία του, να ενισχύει την εθνική του ταυτότητα, να διατηρεί την πολιτισμική του κληρονομιά και να αξιοποιεί ελεύθερο τη μοναδικότητα των φυσικών και ανθρώπινων πόρων του για ανάπτυξη και ευημερία.

1.3 Η φερόμενη ως Νέα Παγκόσμια Τάξη, έτσι όπως επιχειρείται να εφαρμοστεί στην πράξη, αποδεικνύεται ότι δεν αποτελεί προσπάθεια δημοκρατικής και ισότιμης Διεθνοποίησης, αλλά επιβολής ενός παγκόσμιου ολοκληρωτικού καθεστώτος που εξυπηρετεί διεθνή οικονομικά συμφέροντα και σκοτεινά κέντρα εξουσίας και ισοπεδώνει τις εθνικές υποστάσεις.  

 

 

  • ΕΙΡΗΝΗ – ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗ

 

2.1 Στρατηγικός στόχος μας πρέπει να είναι η εγκαθίδρυση της παγκόσμιας ειρήνης με καθολικό αφοπλισμό. Όλες οι διακρατικές διενέξεις πρέπει να επιλύονται μέσω Διεθνών Ειδικών Δικαστηρίων, εκλεγμένων άμεσα από τους πολίτες του κόσμου. 

2.2 Κλείσιμο των εργαστηρίων κατασκευής βιολογικών, χημικών, πυρηνικών και ηλεκτρονικών όπλων. Κλείσιμο των πολεμικών βιομηχανιών. 

2.3 Εξάλειψη της διεθνούς εγκληματικότητας (ναρκωτικά, trafficking, εμπόριο οργάνων, παιδική κακοποίηση κλπ). 

2.4 Εκπαίδευση των πολιτών στην ειρηνική διαβίωση και επίλυση των διαφορών τους.

  

 

  • ΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

3.1 Παγκόσμια διαγραφή χρεών και απαγόρευση του κερδοσκοπικού δανεισμού και της μόχλευσης. Μετατροπή των τραπεζών σε κοινωφελή ιδρύματα ανέξοδης διεκπεραίωσης συναλλαγών των πολιτών και χρηματοδότησης της υγιούς επιχειρηματικότητας.   

3.2 Κατάργηση του χρηματιστηριακού τζόγου. Επιστροφή στην πραγματική οικονομία.

3.3 Στροφή της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των κρατικών εταιρειών προς την παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών που προάγουν το επίπεδο διαβίωσης, τον τρόπο ζωής, το οικοσύστημα και την πνευματική ανάπτυξη του συνόλου των πολιτών.   

3.4 Όχι στα υπερκέρδη και τον γιγαντισμό των πολυεθνικών και των αγορών, που πρακτικά λειτουργούν ως σκιώδης κυβέρνηση του πλανήτη μας. Πέρασμα σε νέα Ανθρωπιστική Οικονομία.

3.5 Ορθολογική, ισότιμη και δίκαια κατανομή των παγκοσμίων φυσικών και ενεργειακών πόρων.

3.6 Ενίσχυση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. Καθιέρωση αυτοδιαχειριζόμενων συμμετοχικών παραγωγικών μονάδων.

 

 

  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

4.1 Εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης, καθώς και υγειονομικής και κοινωνικής περίθαλψης για όλους τους ανθρώπους του κόσμου. Εξάλειψη της πείνας και της ακραίας οικονομικής ανισότητας. Καθιέρωση Επαρκούς και Αξιοπρεπούς Εισοδήματος Διαβίωσης για όλους.

4.2 Θέσπιση και τήρηση αξιοπρεπών και ασφαλών συνθηκών εργασίας για τον παγκόσμιο πληθυσμό. 

4.3 Απελευθέρωση των δομών υγείας και των ιατρικών και φαρμακευτικών ερευνών από διεθνή κέντρα κερδοσκοπίας. Στροφή της Ιατρικής προς την ολιστική θεραπευτική.

4.4 Κατοχύρωση της βιοηθικής. Απαγόρευση των μυστικών πειραμάτων σε ανθρώπους και των καταχρηστικών ιατρικών πράξεων. 



 

  • ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 

5.1 Ο υπερπληθυσμός στα «αναπτυσσόμενα» κράτη συνιστά σοβαρό διεθνές πρόβλημα. Ωστόσο, προβάλλεται διογκωμένα ως προς τις επιπτώσεις του στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες που δημιουργεί, αν αναλογιστούμε την υπερκατανάλωση και την κατασπατάληση πόρων που προκαλούν τα «ανεπτυγμένα» κράτη. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι με τον συνειδητό περιορισμό των γεννήσεων μέσω διαρκούς επιμόρφωσης των πολιτών και παροχής σχετικών κινήτρων. Όχι στη χρήση βίας και τις τεχνολογίες αποπληθυσμού.

5.2 Το μεταναστευτικό είναι κυρίως γέννημα του υπερπληθυσμού, της φτώχειας και των πολέμων, ενώ εργαλειοποιείται από διεθνή κέντρα εξουσίας για την αλλοίωση των εθνικών κρατών και την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Μέχρι να επικρατήσει παγκόσμια ειρήνη, ισότιμη ανάπτυξη των κρατών και ορθολογική, δίκαια κατανομή των παραγόμενων αγαθών, θα εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρό παγκόσμιο πρόβλημα. Η αντιμετώπισή του –προς το παρόν– δεν μπορεί παρά να είναι συγκυριακή, κρατώντας μια χρυσή ισορροπία ανάμεσα στον ανθρωπισμό αλλά και την αποφασιστική διασφάλιση της εθνικής ακεραιότητας των κρατών που απειλούνται με αλλοίωση του πληθυσμού και της εθνικής τους ταυτότητας.     

 

 

  • ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΓΑΙΑ

 

6.1 Καθολική στροφή προς τη βιολογική γεωργία, τη βιο-κτηνοτροφία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την «τεχνολογία ελεύθερης ενέργειας». Μετάβαση προς την οικο-πολεοδομία και τις αποκεντρωμένες οικο-κοινότητες.

6.2 Παύση κάθε δραστηριότητας που καταστρέφει το οικοσύστημα. Απαγόρευση των γενετικά τροποποιημένων προϊόντων και των τεχνολογιών τροποποίησης καιρού. 

6.3 Απαγόρευση του βασανισμού των ζώων και της χρήσης βλαβερών ουσιών στην κτηνοτροφία και την ιχθυοκαλλιέργεια. Απαγόρευση της χρήσης βλαβερών χημικών ουσιών στα τρόφιμα. 

6.4 Κατάργηση των μονάδων παραγωγής πυρηνικής ενέργειας. 

 

 

  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

7.1 Αποκατάσταση του αληθινού ρόλου της Πολιτικής ως αφιλοκερδούς και συνειδητής δράσης για το κοινό καλό. Επαναπροσδιοριμός της δομής των πολιτικών φορέων ώστε να λειτουργούν δημοκρατικά, συμμετοχικά και ανεξάρτητα από άλλα κέντρα εξουσίας.

7.2 Αναμόρφωση και εκδημοκρατισμός της λειτουργίας των κοινοβουλίων, των δικαστηρίων και των κυβερνητικών δομών, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης διαχωρισμός των τριών εξουσιών (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική) και αυτές να εργάζονται αποκλειστικά για το κοινό καλό, ανεπηρέαστες από άλλα συμφέροντα.  

7.3 Απόλυτος σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών. Απαγόρευση της παρακολούθησης των πολιτών και των τεχνολογιών ελέγχου του νου (mind control). Απόλυτη προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των πολιτών.

7.4 Προάσπιση όλων των δημοκρατικών και συνταγματικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του πολίτη. Καταπολέμηση κάθε μορφής ολοκληρωτισμού. 

7.5 Παγκόσμια αναγνώριση και προστασία των γυναικών και των παιδιών ως ισότιμα μέλη των κοινωνιών.

7.6 Απάλειψη των φυλετικών, θρησκευτικών και κοινωνικών διακρίσεων.

7.7 Απελευθέρωση των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τον ασφυκτικό έλεγχο ιδιωτικών συμφερόντων. Πέρασμα από την “μιντιακή” τρομολαγνεία στη θετική ειδησεογραφία.

7.8 Θέσπιση δημοψηφισμάτων και δομών Άμεσης Συμμετοχικής Δημοκρατίας για λήψη αποφάσεων, εκλογή κυβερνήσεων, δικαστών και κρατικών λειτουργών.

7.9 Ανεξάρτητη, αποκεντρωμένη και συμμετοχική τοπική αυτοδιοίκηση. 

7.10 Επανίδρυση και διεύρυνση όλων των διεθνών οργανισμών, με εκλογή των μελών τους απευθείας από την παγκόσμια κοινότητα.

 

 

  • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

 

8.1 Απελευθέρωση της επιστημονικής έρευνας και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τα δεσμά οικονομικών συμφερόντων. Απελευθέρωση όλων των απαγορευμένων τεχνολογιών ελεύθερης ενέργειας. 

8.2 Στροφή των Επιστημών προς την ουσιαστική γνώση, την ανεξάρτητη έρευνα και την εξυπηρέτηση του κοινού καλού.

8.3 Απαγόρευση των τεχνολογιών αλλοίωσης και μετάλλαξης των ανθρώπων σε παθητικές και ελεγχόμενες ανθρωπομηχανές.

8.4 Κατοχύρωση δικαιώματος για ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση στην Παιδεία και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα για τους ανθρώπους του κόσμου. Διαρκής, δια βίου επιμόρφωση για όλους.

 

 

  • ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

9.1 Κατοχύρωση δικαιώματος για ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση όλων των ανθρώπων του κόσμου σε πολιτειακές δομές κοινωνικής επιμόρφωσης, ολιστικής προσωπικής ανάπτυξης και συνειδητής συμμετοχής στα κοινά. 

9.2 Ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση για όλους σε δομές διαρκούς εκπαίδευσης στην αυτογνωσία, την ψυχική ισορροπία, την αυτοβελτίωση και την πνευματική ανάπτυξη.

9.3 Ένταξη της ψυχολογίας και της αυτογνωσίας ως βασικό μάθημα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

 

 

  • ΘΕΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – OΡΘΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

 

10.1 Στροφή των Τεχνών και των Μέσων Ψυχαγωγίας προς την προβολή των ανθρωπιστικών αξιών, του θετικού τρόπου ζωής και προς την ανάδειξη κοινωνικών προτύπων που αναβιβάζουν τον άνθρωπο, την κοινωνία και τη φύση. Εγκατάλειψη της μέχρι τώρα κυρίαρχης υποκουλτούρας, της βίας, της αποξένωσης, της απληστίας και του κυνισμού.

10.2 Υγιείς, ελεύθερες και ισότιμες ανθρώπινες σχέσεις, βασισμένες στην αγάπη, την αλληλεγγύη, την ειλικρίνεια, την ελευθερία, τη συνέργεια και τον αμοιβαίο σεβασμό. Τέλος στις σχέσεις θύτη–θύματος, τη χειριστικότητα, την κτητικότητα, την υποκρισία, την αποξένωση και την υστεροβουλία.

 

Facebook: Οικουμενικό Δίκτυο Αγάπης σε Δράση

Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Instagram: gnloveinaction 
YouTube: Global Network of Love in Action 
Φόρμα δήλωσης συμμετοχής: https://forms.gle/tcQk92azX6Q4EhMs6

 

300
aura spray θηλυκής αρχής στοχευμένη υλοποίηση
aura spray η αγάπη είναι η αρχή των πάντων
aura spray αρσενικής αρχής

Read 1403 times
Rate this item
(1 Vote)

Latest from VaiosPanagiota