Print this page

Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Πέτρας

Published in YperNoisis News

Μια νέα εποχή πολιτιστικής ανάπτυξης ξεκίνησε στο Δήμο Πετρούπολης!

Η νέα δημοτική αρχή και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Χρυσάνθη Παχίδου αποσκοπούν να δώσουν νέα πνοή στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με ειδικό βάρος στην “Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης  Πέτρας”. Στόχος είναι, παράλληλα με την αναβάθμιση της θεατρικής παιδείας στην περιοχή, να αναδείξουν την πόλη σε καλλιτεχνικό πόλο έλξης για τα νέα παιδιά, απ’ όλη την Αττική.

Πρόκειται  για τη μία εκ των δύο Δημοτικών  Δραματικών Σχολών, που λειτουργούν στην Ελλάδα, αναγνωρισμένη από το κράτος.  Ιδρύθηκε το 2009 και εγκαινιάστηκε την ίδια χρονιά το Δεκέμβριο. Αναλαμβάνοντας χρέη καλλιτεχνικού Διευθυντή ο Κώστας Αρζόγλουέμπειρος και  πολυδιάστατος ηθοποιός – δάσκαλος, με πολύχρονη θητεία σε θεατρικές, κινηματογραφικές και πολλές τηλεοπτικές παραγωγές, επέλεξε σημαντικά ονόματα  του Tέχνης για να πλαισιώσουν αυτή τη σπουδαία προσπάθεια.

Ο ίδιος λέει στη Νatura nrg: «Δεν μ’ αρέσουν οι φανφάρες ούτε οι φανφαρόνοι. Ποτέ στη ζωή μου δεν υποσχέθηκα κάτι που δεν είμαι ικανός να το υλοποιήσω. Ο,τι έχω καταφέρει στηρίζεται στην πολλή δουλειά. Έτσι στη Σχολή Θεάτρου, επαγγελματίες και “δουλευταράδες” πλαισίωσαν τη νέα μας απόπειρα. Με εμπιστεύτηκαν και τους το οφείλω.

Θεατράνθρωποι, όπως, ο Σωτήρης Καραμεσίνης του Θεάτρου Τέχνης, η Άντζελα Μπρούσκου, η Θεοδώρα Τζήμου, η Κωνσταντίνα Τάκαλου κι ο Ζάιμπελ στην υποκριτική, ο Κώστας Σφυρικίδης για το λόγο, η Ελ. Ανδριανού της Σχολής Εθνικού Θεάτρου κι η Ε. Δεληπέτρου στη θεατρολογία, η ¨Ολγα Σπυράκη στο σώμα και στην κίνηση, στον αυτοσχεδιασμό η Π. Μπουζούρη, στην ενδυματολογία/μάσκα/ κατασκευή η Βασ. Σύρμα. Ο Στέλιος Μάινας, η Εβελίνα  Παπούλια, ο Α. Πέρος για το σωματικό θέατρο, ο Λάζαρος  Γεωργακόπουλος και η Πέμη Ζούνη είναι στο πρόγραμμα να δίνουν masterclasses.

Με τέτοιο σπουδαίο σύνολο μου αρέσει να διδάξω κι εγώ για μια παράσταση στο Θέατρο Πέτρας. Τα σχέδιά μου για το Φεστιβάλ θα τα ξεδιπλώσουμε σε μια άλλη ευκαιρία. Προς το παρόν θέλω να μάθει κι ο τελευταίος συμπολίτης μας ότι στην Πετρούπολη κάτι σπουδαίο γίνεται”.

Πράγματι, κάτι πολύ σπουδαίο γίνεται στα πολιτιστικά της Πετρούπολης. Η Ανώτερη Σχολή Θεάτρου προσφέρει εξαιρετική ποιότητα σπουδών με χαμηλά δίδακτρα.


Info:

Η φοίτηση στη Σχολή είναι τριετής. Εγγραφές γίνονται δεκτές έως 23/10/2019, ενώ μεταγραφές γίνονται δεκτές μέχρι τέλος Οκτωβρίου.

Τηλ. επικοινωνίας: 210 5069870, κ. Σοφία Ταζέ, www.pkdp.gr

Πηγή: www.naturanrg.gr

All-in-ONE Συμπλήρωμα διατροφής Αγόρασε τώρα online:https://wbo.verway.ch/home/product/30035

Read 1755 times

Latest from VaiosPanagiota