Print this page

Τα βουνά που μοιάζουν με ουράνιο τόξο

Published in YperNoisis News

Χρειάστηκαν περίπου 24 εκατομμύρια χρόνια προκειμένου φύση να δημιουργήσει ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πολύχρωμα μέρη του πλανήτη...

Το γεωλογικό πάρκο Zhangye Danxia στο Gansu Province της Κίνας, σχηματίστηκε από τη διάβρωση του κόκκινου ψαμμίτη, σχηματίζοντας απομονωμένες κορυφές και απότομες πλαγιές. Η γεωλογική δομή σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες της ερήμου και τη διάβρωση από τον άνεμο και το νερό, δημιούργησαν αυτόν τον παράδεισο χρωμάτων.

Οι γεωλόγοι ισχυρίζονται πως τα χρώματα οφείλονται στην κίνηση του γήινου φλοιού, γεγονός που κάνει τα στρώματα των πετρωμάτων να εμφανίζονται σε διάφορα χρώματα, μεγέθη και σχήματα. Το αποτέλεσμα προέκυψε με το πέρασμα των αιώνων, καθώς σχηματιζόταν το ένα στρώμα μετά το άλλο και σήμερα, τα ιδιαίτερα χρώματά προκαλούν θαυμασμό.
Τα πολύχρωμα βουνά σχηματίζουν υπέροχα σχήματα όπως κάστρα, κώνους, πύργους, καθώς επίσης ανθρώπινες μορφές, πουλιά και τα ζώα. Οι κορυφές των πανύψηλων βουνών ξεπροβάλλουν μέσα από την ομίχλη και τα σύννεφα, συνθέτοντας ένα μαγικό τοπίο.

Η περιοχή βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, μεταξύ του Θιβέτ και του οροπεδίου Huangtu, και συνορεύει με την Μογγολία. Αν ενδιαφέρεστε, ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στο πάρκο, είναι να πάτε στο Lanzhou πρώτα και στη συνέχεια να ταξιδέψετε αεροπορικώς ή με τρένο.
Η καλύτερη εποχή, είναι από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο. Την περίοδο αυτή επικρατούν οι ιδανικές συνθήκες, καθώς ο συνδυασμός ήλιου και λίγης βροχής αναδεικνύει περισσότερο τα χρώματα των βουνών που θυμίζουν ουράνιο τόξο.

Είναι καλύτερα να επισκεφθείτε το πάρκο το πρωί και το σούρουπο, ιδιαίτερα κατά το ηλιοβασίλεμα, όταν τα χρώματα αλλάζουν συνεχώς, με τα κίτρινα και κόκκινα στρώματα να καλύπτονται από ένα ανοιχτό γκρι στρώμα. Καλό ταξίδι, έστω και με τη φαντασία…

Πηγή:pestanea.blogspot.com

Read 2716 times

Latest from VaiosPanagiota