Print this page

Η Τέχνη Της Αλχημείας. Έκθεση έγχρωμων εκτυπωμένων εμβλημάτων (15ος-18ος αιώνας)

 

Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 - 22:00

ΥπερΝόησις Πολυχώρος Μαυρομιχάλη 1, Αθήνα

Ο G.J.P. παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα στον φιλόξενο χώρο της ΥπερΝόησις την πρώτη του μεγάλη έκθεση εκτυπωμένων έγχρωμων αλχημικών εμβλημάτων ειδικά επεξεργασμένων από τον ίδιο.

Θα παρουσιαστούν πάνω από 60 εμβλήματα που περιλαμβάνονται μέσα σε δέκα κορυφαία αλχημικά έργα όπως :

The Buch der heiligen Dreifaltigkeit, Aurora Consurgens, Splendor Solis, Book of Lambspring, Geheime Figuren der Rosenkreuzer, aus dem 16ten und 17ten Jahrhundert και άλλα.

Το σημαντικότερο έκθεμα της έκθεσης θα είναι ένα πιστό αντίγραφο του έργου 'The Ripley scroll' το οποίο φτάνει τα τρία μέτρα ύψος και 25 πόντους πλάτος.

Η έκθεση αυτή έρχεται σαν ένα φυσικό επόμενο μετά από μια σειρά διαλέξεων, παρουσιάσεων, επεξηγήσεων πολύ σημαντικών αλχημικών έργων και εμβλημάτων που λάμβανε χώρα τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Η αλχημεία είναι μια συμβολική μυστική γλώσσα η οποία μας παρουσιάζει την διαδικασία της μεταμόρφωσης μέσα από τον αυστηρό ερμητικό-χριστιανικό της χαρακτήρα και πλαίσιο.

Η έκφραση της περιλαμβάνει την χαρακτική, την ζωγραφική, την ποίηση, την μουσική, από απλές συνθέσεις μέχρι και την όπερα.

Ο στόχος της έκθεσης μας είναι να φέρει τον απλό θεατή μπροστά στην ομορφιά της αλχημικής τέχνης όχι μόνον μέσα από την εξωτερική της μορφή, τα ζωγραφισμένα της σύμβολα και σχέδια αλλά και μέσα από τον σοφό διδακτικό της λόγο και για αυτόν τον λόγο, σε διαφορετικά χρονικά σημεία κατά την διάρκεια της έκθεσης θα σας διαβάσουμε αποσπάσματα από πολύ ιδιαίτερα αλχημικά κείμενα.

Η είσοδος κοστίζει δέκα ευρώ, αλλά θα σας δίνεται δωρεάν ένα εκτυπωμένο έγχρωμο έμβλημα σε Α3 μέγεθος το οποίο θα επιλέγετε εσείς μέσα από πέντε διαφορετικά, ώστε στην ουσία να μην πληρώσετε τίποτα.

Επίσης θα σας δίνουμε μια μικρή παρουσίαση η οποία θα περιέχει πληροφορίες για αυτά τα οποία θα βλέπετε, από όλες τις σειρές καθώς και τα κείμενα που θα διαβαστούν, καθώς και ένα δώρο έκπληξη.

Γνωρίζεται πως η σχέση μας μαζί σας βασίζεται στην ειλικρινή βοήθεια σας και πως όταν μας ενισχύεται με οποιονδήποτε τρόπο τότε μπορούμε και εμείς να κάνουμε πολύ περισσότερα. Για αυτό και η έκθεση μας, είναι και δική σας έκθεση μέσω της ενεργητικής σας συμμετοχής και της παρουσίας σας, τον καλό σας λόγο και την επιβράβευση και στήριξη του έργου μας.

 

Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 - 22:00

ΥπερΝόησις Πολυχώρος Μαυρομιχάλη 1, Αθήνα (μετρό Πανεπιστήμιο)

 

για το βιογραφικό  πατήστε εδώ

 

Πληροφορίες : Γρηγόριος Ι. Παπαδόπουλος

Τηλ. 6987288881 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.ypernoisis.gr/grigorios-i-papadopoulos

www.facebook.com/groups/312675118872629/


facebook.com/YperNPoly/

 με την υποστήριξη

ΥπερΝόησις

Read 3770 times Last modified on Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 22:59
Rate this item
(1 Vote)

Latest from VaiosPanagiota

Related items