Print this page

Το μικρό βιολάκι της ΣΟΝΕ ονομάζεται Μίνα!

Published in Τέχνες

Ευχάριστη έκπληξη προκάλεσε σήμερα Τρίτη 9/8/16 το τηλεφώνημα στο Μαέστρο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος Ευάγγελο Αραμπατζή από τη μικρή Μίνα Αμανατίδου.

Γεννημένη μέσα στην κρίση, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος είναι άλλη μία απόδειξη ότι τα όνειρα, όταν βασίζονται σε υψηλές ιδέες, βγαίνουν αληθινά: Το όραμα ενός μόνο 18χρονου ανθρώπου, έχει φτάσει σήμερα να αποτελεί έναν δυναμικό οργανισμό, με κινητήρια δύναμη μία από τις ισχυρότερες στον πλανήτη: Το νεανικό πάθος. Το πάθος για τη μουσική, την αρμονία, την τεχνική τελειότητα στην απόδοση, τη μετάδοση του πολιτισμού, σε ένα ταξίδι με όχημα τη μουσική και το άπειρο των συναισθημάτων που αυτή γεννά.

Στο ταξίδι αυτό συμμετέχουν νέοι μουσικοί από όλη την Ελλάδα, που συμμερίζονται τις αρχές και τους στόχους μας. Ήδη, μουσικοί γόνοι από φιλαρμονικές, ωδεία και μουσικά σχολεία της Κρήτης, των Ιονίων, της Μακεδονίας, της Δωδεκανήσου, της Αθήνας, της Θεσσαλίας, της Θράκης, φορείς της αρχέγονης καλλιτεχνικής παράδοσης των πατρίδων τους, τιμούν τη ΣΟΝΕ με την παρουσία τους και της προσδίδουν πραγματικό εθνικό χαρακτήρα.

Η μικρή μας Μίνα ενημέρωσε τον Μαέστρο πως όλο το Καλοκαίρι διάβαζε σε καθημερινή βάση σχεδόν όλη μέρα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα της ΣΟΝΕ αλλά και αυτόματα να ανεβάσει και το επίπεδό της τόσο σε τεχνικό επίπεδο όσο και σε μουσικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μίνα, εισήλθε στην Ορχήστρα πριν περίπου 1,5 χρόνο (ετών 7). Σήμερα ετών 8,5 προσπαθεί και δίνει το παράδειγμα σε όλους μας τι θα πει Αγάπη, Αφοσίωση, Όρεξη - θυσία και ό,τι συνεπάγεται με την Τέχνη που ονομάζεται, Μουσική.

Ο στόχος ωστόσο, δεν είναι μόνο η τεχνική αρτιότητα ή η προαγωγή του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι του γεωγραφικού χώρου στον οποίο δραστηριοποιείται η ΣΟΝΕ. Ο σεβασμός, η συνεργασία και η ευγενής άμιλλα, η πειθαρχία στους κανόνες, το ήθος και η ανιδιοτελής προσφορά, είναι το σύνθημα, ο σκοπός και ο προορισμός του ταξιδιού.

 Τα στοιχεία αυτά, απαραίτητα συνεκτικά στοιχεία ενός υγιούς κοινωνικού συνόλου, εκφράζονται πρώτα από όλα μέσα από τις φιλανθρωπικές συναυλίες, το αφιλοκερδές της συμμετοχής των μελών και τη συνεχή προσπάθεια προβολής των καλύτερων χαρακτηριστικών της πατρίδας μας στο εξωτερικό.

Η Συνέπεια σε όλες τις πρόβες, το ήθος και η συνεχής αναζήτηση προς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καθιστούν την Μίνα καθώς και όλα τα μέλη της ΣΟΝΕ στο υψηλότερο επίπεδο της επιλογής τους και ταυτοχρόνως χαρακτηρίζουν και αντιπροσωπεύουν μέσω της δικής τους προσωπικότητας τον χαρακτήρα και το ύφος της ΣΟΝΕ.

 

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν με εγκάρδιες ευχές και ευχαριστίες στην δασκάλα βιολιού και καταξιωμένη καθηγήτρια της μικρής μας Μίνας την κα Irina Dragneva, η οποία από την φετινή σεζόν θα καθοδηγεί με τις γνώσεις της και την εμπειρία της όλα τα έγχορδα της ΣΟΝΕ, καθώς θα είναι και από τους στενούς συνεργάτες της ΣΟΝΕ.

 Ευχόμαστε να βλέπουμε ακόμη περισσότερες προσπάθειες Νέων παιδιών με Ελπίδα, Όνειρα και Αφοσίωση.

«Με τα όνειρα αρχίζει η ευθύνη».

 

Σε αυτή την εποχή, την τόσο κρίσιμη και ρευστή, οι Νέοι της ΣΟΝΕ προτάσσουν τα όνειρά τους ως εχέγγυο και ώθηση προς ένα καλύτερο μέλλον.

 

 

 (Σχετικό παλαιότερο άρθρο για την κα Dragneva, πατήστε εδώ).

 

www.ysog.eu/joomla/index.php/nea/170-mina-amanatidou

Read 5470 times Last modified on Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016 17:58
Rate this item
(0 votes)

Latest from VaiosPanagiota