Print this page

Η σύνδεση με τα ζώα είναι μια θεραπεία της ψυχής!

Γράφει η Παναγιώτα Τζιτζίκου

 

Τόμυ ο γάτος μας! Ένα υπέροχο δώρο ζωής… ένα δώρο ψυχικής και σωματικής υγείας.

Όταν μια γάτα σου αλλάζει την ζωή τότε μοιράζεσαι την εμπειρία!

 

Πολλές έρευνες αποδεικνύουν πόσο ωφέλιμα είναι στη ζωή μας τα ζώα, σε σωματικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα οι γάτες, μιας και αναφέρομαι σε αυτές, να γνωρίζετε πως μειώνουν τα συμπτώματα της δύσπνοιας, βοηθούν στη μείωση του στρες και στην μείωση των καρδιακών επεισοδίων, η επαφή των παιδιών με τις γάτες, μειώνει τις πιθανότητες για άσθμα και αλλεργίες κτλ. Ειδικά το χουρχουρητό τους είναι απόλυτα θεραπευτικό και ηρεμιστικό. Είναι απόλαυση θα έλεγα!

Επίσης όλα τα ζώα γενικότερα βοηθούν τους ανθρώπους που αισθάνονται αποκομμένοι από το σύνολο να συνδεθούν και να αλληλεπιδράσουν. Να δώσουν και να πάρουν αγάπη, να συντονίζονται με τον παρόντα χρόνο και να μαθαίνουν τι είναι η ανιδιοτελή αγάπη. Γιατί τα ζώα απλά αγαπούν!

 

Ίσως να μην το έχετε σκεφτεί αλλά πραγματικά μια όμορφη και παιχνιδιάρικη γατούλα είναι ένα τέλειο δώρο προς τους αγαπημένους σας.

Ένα δώρο προσωπικό, για την οικογένεια σας, τα παιδιά σας, τους φίλους σας… γιατί ένα ζώο έχει την ικανότητα να σου αλλάξει την ζωή!

 

Κάπως έτσι ήρθε κοντά μας ο Τόμυ, το 5ο τότε μέλος στην οικογένεια. Απρόσμενα, μετά από μια επίσκεψη το καλοκαίρι του 2013, σε φίλους στη Σύρο, ο Τόμυ ήταν το δώρο τους για εμάς, ένα σπουδαίο δώρο και τους ευχαριστούμε πολύ, μια πολύ ιδιαίτερη και χαρούμενη έκπληξη, τότε ήταν μόνο 3 μηνών! Μια σταλίτσα…

 

 


Στην αρχή ήμασταν διστακτικοί, λίγο αγχωμένοι μιας και δεν ξέραμε τίποτα από γάτες και λίγο προβληματισμένοι για την ευθύνη της φροντίδας του. Ήμασταν συγχρόνως, και οι δυο γεμάτοι με πολλά ανάμεικτα συναισθήματα. Όλα αυτά μέσα σε λίγα λεπτά, από την στιγμή που πήραμε το δώρο μας και που ξαφνικά ένας νέος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά μας... πολύ γρήγορα συνειδητοποιήσαμε πως αυτό το μικρούλι πλασματάκι, μας είχε επιλέξει και μας περίμενε, ήταν έτοιμο να έρθει μαζί μας!

 

 

Πραγματικά δεν περιγράφεται τι χαρά πήραν τα παιδιά μας μόλις το είδαν. Από την μια στιγμή στην άλλη άλλαξε η καθημερινότητα μας, άλλαξε ο τρόπος αντίληψης για τα ζώα, άλλαξε κάτι μέσα μας, βαθιά μέσα στην καρδιά μας ρίζωσε μια άλλη, διαφορετική αγάπη, με άλλη μορφή και ποιότητα…

 

 

 

Ο Τόμυ υπήρξε ένα ελεύθερο πνεύμα χωρίς περιορισμούς, ένα απόλυτα ανεξάρτητο ζώο, χωρίς φόβους και ενδοιασμούς, που κάθε μέρα κατέβαινε στην αυλή και σιγά-σιγά σε όλη τη γειτονιά ζώντας και εκείνος σχεδόν όπως εμείς. Καθόταν όπου καθόμασταν χωρίς ποτέ να ανεβαίνει σε τραπέζια, μπουφέδες, κ.α.

 

 

 

Η συμπεριφορά του ήταν καθαρά ανθρώπινη και όταν τρώγαμε, καθόταν μαζί μας στο τραπέζι, στην δική του καρέκλα μέχρι να τελειώσουμε το φαγητό. Μας ακολουθούσε αν πηγαίναμε κάπου με τα πόδια, χοροπήδαγε σαν σκύλος όταν αντιλαμβανόταν το αυτοκίνητο κάποια τετράγωνα μακριά και χάλαγε τον κόσμο από τις φωνές…

 

 

 

Έκανε φίλους και συγκεκριμένα μια όμορφη θηλυκή γάτα την Μελένια η οποία τον περίμενε έξω από την πόρτα μας όταν τον φέραμε από την Σύρο, και από τότε ήταν αχώριστοι, ήταν η καλύτερή του φίλη … μέχρι που μετακομίσαμε.

 

Κανένα θέμα δεν είχε και πάλι, ο Τόμυ μια χαρά προσαρμόστηκε στην καινούρια του περιοχή και γειτονιά και μάλιστα τους εξέπληξε όλους όταν έμαθε να ανεβοκατεβαίνει με το ασανσέρ!

Στην αρχή το είδε σαν παιχνίδι μετά όμως ήξερε τον λόγο και περίμενε να του ανοίξεις την πόρτα για να κατέβει ή για να ανέβει.

Πραγματικά είχε εντυπωσιάσει όλον τον κόσμο με την συμπεριφορά του, κατάφερε με τον τρόπο του να τον αποδεχτούν όλοι, λάμβανε αγάπη ακόμα και από εκείνους που στην αρχή ήταν κάπως διστακτικοί με τις γάτες αλλά και γενικότερα με τα ζώα.

 

 

 


 

Αξίζει να ειπωθεί πως φίλοι μας με γενικές αλλεργίες, αλλά και συγκεκριμένα αλλεργικοί στις γάτες συνέχιζαν να μας επισκέπτονται χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα. Μάλιστα σε μια περίπτωση λειτούργησε ομοιοπαθητικά και η φίλη μας όχι μόνο ξεπέρασε την αλλεργία, αλλά έχει και δική της γάτα τώρα!

Ζήσαμε μαζί του μια πολύ ιδιαίτερη συνύπαρξη, όπου μας δίδαξε την αγάπη μέσα από ελευθερία και σεβασμό στις προσωπικές ανάγκες, ελευθερία σε όλες τις κινήσεις. Αλλά και την ενεργειακή και ψυχολογική υποστήριξη που πρόσφερε στον καθένα μας, την αδέσμευτη αγάπη και την φροντίδα, την ενεργειακή του θεραπεία και καθαρότητα σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο.

 

"Ελευθερία" μια περίεργη αίσθηση, ένα ιδιαίτερο μάθημα που ένα μέρος του, το βιώνει κάποιος βαθιά, όταν καλείται να απελευθερώσει με αγάπη κάτι δικό του και πολύτιμο. Εκεί έρχεται και μια συνειδητοποίηση πως τίποτα δεν είναι δικό μας… Έτσι λοιπόν ο Τόμυ το 2017 αποφάσισε να φύγει και να συνεχίσει να υπάρχει μέσα από έναν άλλον τρόπο. Μας αποχαιρέτησε έναν έναν και ειδικά την τελευταία του εβδομάδα ήταν συνεχώς πάνω μας και χουρχούριζε. Κοιμήθηκε αγκαλιά με όλους μας και ήταν σαν να το γνωρίζαμε πως θα φύγει και σαν να μην το γνωρίζαμε.

 

Και το μάθημα; Απελευθέρωση με αγάπη χωρίς εγωισμούς και προσωπικά θέλω.

 

“Μια απώλεια χωρίς απώλεια, μια τεράστια συγκίνηση με πληθώρα αναμνήσεις, στιγμές υπέροχες, όμορφες αγαπησιάρικες μοναδικές όσο μοναδικός ήσουν κι εσύ!

Σ’ αγαπάμε όπου κι αν είσαι όπως και εσύ!

Σε ευχαριστούμε πολύ για όλα”

 

 

Παναγιώτα Τζιτζίκου – Βάϊος Κουγιούτας

Read 6043 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items