Print this page

Αναγνώριση και κατανόηση των ενεργειακών σωμάτων μας

γράφει η Παναγιώτα Τζιτζίκου 

 

Ο άνθρωπος πέρα από το φυσικό σώμα αποτελείται και από ένα ενεργειακό σύστημα που περιέχει, τα ενεργειακά του σώματα, τα ενεργειακά του κέντρα, και τα ενεργειακά του κανάλια, οι λεγόμενοι μεσημβρινοί.

Τα πάντα γύρω μας συνθέτονται από ενέργεια, οι άνθρωποι, τα φυτά, τα ζώα, οι κρύσταλλοι, οργανικά και ανόργανα στοιχεία .. όλα έχουν το δικό τους ενεργειακό πεδίο.

 

Το ανθρώπινο πεδίο συνήθως διευρύνεται από τριάντα έως ενενήντα εκατοστά, από το φυσικό μας σώμα ή και περισσότερο. Η πνευματική εργασία και η προσωπική εξέλιξη του ανθρώπου επηρεάζει και το ενεργειακό του πεδίο, με αυτόν τον τρόπο η αύρα μπορεί να εκτείνεται μέχρι και πάνω από δεκαπέντε μέτρα από το σώμα! Που σημαίνει πως είμαστε τεράστιοι, απλά δεν έχουμε ξεκάθαρα μέσα μας αυτή την οπτική, μιας και δεν τη διδαχτήκαμε ποτέ ως παιδιά. Το ενεργειακό μας πεδίο όμως υπάρχει και χρειάζεται να το αναγνωρίσουμε, να το αποδεχτούμε, να το φροντίσουμε και να το αγαπήσουμε. Γιατί εμπεριέχει όλες τις ποιότητες, όλες τις γνώσεις του εαυτού μας, την δυναμική όλου του είναι μας, την ιστορία και την αλήθεια της ψυχής μας.

Αύρα λοιπόν είναι το εξωτερικό περίβλημα του φυσικού μας σώματος που είναι γεμάτο με χρώματα και είναι η ασπίδα που μας προστατεύει από το εξωτερικό περιβάλλον. Είναι όλες οι πτυχές ενός ανθρώπου που εκδηλώνονται με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με την κατάσταση ύπαρξής του, την συνείδηση, την πνευματική εξέλιξη και τα συναισθήματα. Όλα μας τα σώματα έχουν το δικό τους αυρικό πεδίο.

 

Η ενέργεια αυτή μπορεί επίσης να φωτογραφηθεί από την φωτογραφική μηχανή Κιρλιάν

 

                                                                                         

Μια καθαρή, υγιής και ισορροπημένη αύρα μπορεί ουσιαστικά να επηρεάσει το νου κάθε ανθρώπου και πολλές φορές να συμβάλλει στη θεραπεία αρκετών προβλημάτων. Ενώ μια αύρα που είναι ανοιχτή και αδύναμη, είναι ευάλωτη σε διάφορες αρνητικότητες και σκεπτομορφές των άλλων ανθρώπων και του συλλογικού. Πολλές ασθένειες σωματικές αλλά και ψυχικές όπως η κατάθλιψη, η χρόνια κόπωση και η ορμονική ανισορροπία, μπορούν να οφείλονται απλά σε μια ασταθή αύρα. Γι’ αυτό χρειάζεται να φροντίζουμε συνεχώς το ενεργειακό μας πεδίο όπως φροντίζουμε και το φυσικό μας σώμα.

 

Πάνω στα ενεργειακά μας σώματα εντυπώνονται όλες οι πληροφορίες της ύπαρξής μας σε όλα τα πεδία, σε όλες τις ενσαρκώσεις και σε όλες τις διαστάσεις. Εκεί καταγράφονται και όλες οι πληροφορίες και τα προγράμματα που έρχονται από το συλλογικό ασυνείδητο, καθώς και όλα τα αποτυπώματα των εμπειριών και των καταστάσεων που έχουμε βιώσει, είτε θετικά είτε αρνητικά. Οι ψυχικοί τραυματισμοί δημιουργούν ρήγματα, οπές και διάφορες δυσαρμονίες σε όλο το ενεργειακό μας πεδίο και καταγράφουν πάνω στα σώματα μας το γεγονός της κατάστασης που έζησαν.

 

Το ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο εκπέμπει συνεχώς σε όλα του τα σώματα ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, που με την μορφή κυμάτων, είναι ένα σύνολο δονήσεων και συχνοτήτων, λόγω των ηλεκτρικών ταλαντώσεων και των θερμικών κραδασμών του.

 

Ας δούμε με πολύ απλό τρόπο τα πρώτα 5 βασικά σώματα

 

1)Φυσικό Σώμα

Το υλικό (φυσικό) σώμα είναι αυτό που βλέπουμε και αγγίζουμε, είναι το υλικό στοιχείο του εαυτού μας. Είναι το σώμα που μας ενώνει με την ζωή και τον πλανήτη γη στην τρισδιάστατη πραγματικότητα. Είναι ένα πολυσύνθετο σύστημα που αποτελείται από τα ζωτικά όργανα (καρδιά, νεφρά, πνεύμονες, συκώτι…), από συστήματα ( αναπνευστικό, σκελετικό, λεμφικό…) και αν το δούμε σφαιρικά μέσα από τη γνώση της χημείας στο σύνολό του είμαστε τα στοιχεία του περιοδικού πίνακα. Τα κύτταρα που συνθέτουν το υλικό μας σώμα είναι νοήμον, έχουν την δική τους πνευματικότητα και σοφία και καταγράφουν στην μνήμη τους όλη την ιστορία μας.

 

2)Αιθερικό το σώμα των αισθήσεων

Το αιθερικό σώμα αποτελείται από κανάλια μέσα από τα οποία ρέουν οι ζωογόνες ενέργειες, εμπεριέχει κωδικοποιημένες πληροφορίες που αφορούν όλη τη δημιουργία της ζωής. Επίσης είναι ένα ολόγραμμα που μέσα του βρίσκονται όλα τα όργανα του φυσικού σώματος σε ενεργειακή κατάσταση.

Οι αισθήσεις μας, πρώτα περνάνε από το αιθερικό σώμα και στη συνέχεια καταλήγουν στο φυσικό, εάν νιώθουμε (κρύο-ζέστη), (άνεση-πνίξιμο), ανθρώπους που μας αρέσει ή μας δυσανασχετεί η ενέργειά τους κτλ. Τότε αυτόματα φεύγει το σήμα προς τους αισθητήρες, επεξεργάζεται τις πληροφορίες ο εγκέφαλος και δημιουργείται η αντίδραση στο υλικό σώμα.

Χρειάζεται να φροντίζουμε το αιθερικό μας σώμα και να διατηρούμε μια καθαρότητα, γιατί εάν υπάρχει δυσαρμονία για μεγάλο χρονικό διάστημα τότε εμφανίζεται ασθένεια στο φυσικό σώμα.

 

3)Αστρικό Σώμα – συναισθηματικό.

Συνδέεται με τα συναισθήματα και με το πώς νοιώθουμε για τον εαυτό μας, για τις επιλογές μας και για τους άλλους γενικότερα. Η κατάσταση που βιώνουμε στο συναισθηματικό σώμα επηρεάζει συγχρόνως και το φυσικό γιατί ενεργοποιεί το νευροενδοκρινικό, το καρδιαγγειακό και το μυοσκελετικό σύστημα του οργανισμού μας. Η συναισθηματική μας κατάσταση επιδρά στα κύτταρα του dna μας, όπου δυνατές εμπειρίες εντυπώνονται στη μνήμη τους και επηρεάζουν την μετέπειτα ζωή μας.

Αν αφήνουμε τα συναισθήματα να ρέουν, είτε θετικά είτε αρνητικά, πάντα με σεβασμό προς τον εαυτό μας και τους άλλους, η αύρα παραμένει ισορροπημένη εάν όχι τότε η ενέργεια λιμνάζει και έτσι επηρεάζεται το αιθερικό και τέλος το φυσικό ασθενεί.

 

4)Νοητικό Σώμα

Είναι το σώμα των σκέψεων, της γνώσης και της εμπειρίας. Η γέφυρα σύνδεσης με τον υλικό εγκέφαλο, αν είναι δυνατό και φορτισμένο, θα έχουμε έναν δυνατό και καθαρό νου, που θα μας εξυπηρετεί απόλυτα, μια δραστήρια, υγιή νοητική ζωή και ενδιαφέρον για μάθηση. Αν όμως είναι ασθενικό, γεμάτο αρνητικές σκεπτομορφές, τότε θα λείπει η νοητική ευστροφία, η διαύγεια και η καθαρότητα της σκέψης. Ως άνθρωποι αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο μέσω του νου. Τα ερεθίσματα των αισθήσεων λαμβάνουν νοητική επεξεργασία από τον εγκέφαλο και δημιουργούν τον κόσμο γύρω μας. Ένας τρόπος για να αναπτύσσουμε και να διατηρούμε το νοητικό μας σώμα σε ισορροπία είναι ο διαλογισμός. Επίσης η καθαρότητα του νοητικού μας σώματος εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα των σκέψεων μας, μην ξεχνάμε πως ο νους είναι ένα εργαλείο δημιουργίας, οπότε χρειάζεται να προσέχουμε τι σκεφτόμαστε γιατί ακριβώς αυτό δημιουργούμε.

 

5)Πνευματικό – Ψυχικό – Αιτιατό… και όλα όσα μας ενώνουν με το Όλον Φως της δημιουργίας

Αντιπροσωπεύουν τη γέφυρα μεταξύ του υλικού και του πνευματικού κόσμου. Από αυτό το σημείο και μετά ενωνόμαστε με το κοσμικό, τα επόμενα σώματα μας είναι ακόμα πιο λεπτοφυή, πιο φωτεινά και ουράνια.

Η αιώνια γεμάτη φως ψυχή του ανθρώπου που ζει τη ζωή του έχοντας επίγνωση και πνευματική συνείδηση. Καθώς αναπτύσσουμε την πνευματικότητα μας και δονούμαστε σε ανώτερη συνειδητότητα, αντιλαμβανόμαστε, κατανοούμε και ζούμε εσωτερικά την ένωση με την Ψυχή του Σύμπαντος. Είναι η πηγή όλων των γνώσεων, που μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον σκοπό της ύπαρξής μας και να βρούμε όλες τις απαντήσεις που αναζητούμε μέσα μας. Ένωση με τον Θείο Ιερό λόγο της δημιουργίας.

Χρειάζεται λοιπόν να φροντίζουμε και να προστατεύουμε το φυσικό σώμα και το ενεργειακό μας πεδίο καθημερινά με τον καθαρισμό της αύρας μας, με διαλογισμό, με την συχνή άσκηση, την επαφή μας με την φύση, τη θάλασσα, την υγιεινή διατροφή, τις θετικές σκέψεις, την επαφή με τα ζώα και κάθε τι που μας κάνει να νιώθουμε ευχάριστα. Μέσα από την εργασία με τον εαυτό μας, την αυτογνωσία και την αυτοεξέλιξη, διατηρούμε ισορροπία σε όλο το πεδίο μας.

Όλα τα σώματα αξίζουν την αγάπη και την φροντίδα μας γιατί είναι η εκδήλωση του μεγαλείου του θεϊκού εαυτού μας, στον πλανήτη γη και σε όλα τα σύμπαντα.

 

Για την ΥπερΝόησις 

Παναγιώτα Τζιτζίκου
Ενεργειακή & Ψυχική Συμβουλευτική
Αναγέννηση νου σώμα ψυχής

Τηλ: 6972499214
Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.@gmail.com



Read 7899 times

Latest from VaiosPanagiota