Print this page

Ολική Σεληνιακή Έκλειψη 8ης Οκτωβρίου

Από την Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου σήμερα, και η ολική έκλειψη Σελήνης βρίσκεται εντός των πυλών ! Η ολική φάση ξεκινά στις 1:26 μ.μ. και κρατάει για 59 ολόκληρα λεπτά. (Η ορατότητά της αφορά τα κράτη της Βόρειας και κεντρικής Αμερικής, αλλά και της Αυστραλίας). Όσον αφορά την αστρονομική της θέση, βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων, περίπου 1 μοίρα βόρεια από τον Πλανήτη Ουρανό. Για τους ερευνητές του αστρικού ζωδιακού τα στοιχεία παραμένουν ως έχουν.

 

Όσον αφορά τα αστρολογικά στοιχεία κατά τη δυτική άποψη, η Σελήνη πραγματοποιεί τη φάση Πανσέληνου – έκλειψης στον άξονα Κριού – Ζυγού. Σύμφωνα με τις αστρολογικές εφημερίδες, ή ολική Σεληνιακή έκλειψη, πραγματοποιείται στις 10:55 ώρα Γκρίνουιτς. (ώρα Ελλάδος λόγω θερινής ώρας: 13:55).

Εμφανίζεται στην 15.05 του Κριού, και ως εκ τούτου, αφορά κυρίως το 2 δεκαήμερο του Παρορμητικού σταυρού. Οι ατομικοί αστρολογικοί χάρτες που έχουν πλανητικές επιρροές σε αυτές τις ζωδιακές περιοχές, επηρεάζονται περισσότερο (σε σχέση με άλλους που δεν έχουν πλανήτες). Αυτό μπορεί πρακτικά να σημαίνει, Ήλιο, Σελήνη, Αsc, Μc, ή κυβερνήτη Mc ή Asc. είτε ακόμη και προσωπικούς πλανήτες (Ερμή, Αφροδίτη, Άρη), αλλά και τις υπόλοιπες ακμές γωνιακών όικων. (4ος – 10ος).

Παρατηρώντας το χάρτη της Σεληνιακής έκλειψης 8ης Οκτωβρίου ... παρατηρούμε έμφαση στα ζώδια του παρορμητικού σταυρού. Για άλλη μια φορά τα ζώδια του παρορμητικού στοιχείου ''εκπέμπουν'' έντονο ενεργειακό πεδίο ... που ενδέχεται να αλλάξει ''ρότα΄΄. (Συμπεριλαμβανομένου και της επικοινωνίας - σχέση κρατών).

Η εμπλοκή της Ουρανίας επιρροής αλλά και της Αφροδίτης σε σχέση με τον Πλούτωνα, μας δίνουν τις ενδείξεις εκείνες που θα μπορούσαμε .... να πούμε ότι θα είναι είτε έντονα ανατρεπτικές, είτε έντονα πιεστικές. Το τι ακριβώς θα συμβεί, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τις συνθήκες και την ωριμότητα του κάθε ατόμου ξεχωριστά. Το σίγουρο είναι ότι οι σχέσεις βάλλονται κατά πολύ, και γιαυτό οι χωρισμοί ή και οι επανασυνδέσεις είναι κάτι που θα ακουστεί σε υπερθετικό βαθμό ... μέσα στις επόμενες (αλλά και προηγούμενες) ημέρες.


2a2a2a2a2a2a


Όσον αφορά τα τεχνικά στοιχεία της έκλειψης, παρατηρούμε ένα δυναμικό ταυ τετράγωνο, με την εμπλοκή του Ήλιου- Αφροδίτης – Ουρανού – Σελήνης – Πλούτωνα, αλλά και την εμπλοκή του ωροσκόπου να κλείνει το σταυρό στα παρορμητικά. Παρόλα αυτά, στο σύνθετο δυναμικό της έκλειψης, εμφανίζεται και ένας ισχυρός χαρταετός, που σχηματίζεται μεταξύ των εξής Πλανητών: Δία, Αφροδίτης, Ήλιου, Βόρειου Δεσμού, Άρη, Νότιου Δεσμού, Σελήνης και Ουρανού.

Άρα λοιπόν βλέπουμε δυο τεράστια ενεργοποιημένα δυναμικά (χαρταετός – σταυρός) , που αφορούν το 1ο και κυρίως 2ο δεκαήμερο των Παρορμητικών (κριος- ζυγός, καρκίνος, αιγόκερως) αλλά και το 2ο δεκαήμερο των μεταβλητών ζωδίων (δίδυμοι-παρθένοι-τοξοτες-ιχθύς). Ένα τεράστιο δηλαδή δυναμικό, που θα μπορούσε σε συνδυασμό με τη δική μας συνειδητή κατεύθυνση, να αλλάξει καταστάσεις, είτε ακόμη να ενθαρρύνει νέα ξεκινήματα (έστω και αν περιορίζονται σε επίπεδο ψυχολογικό).


Ο Ερμής παραμένει σε φάση φαινομενικής ανάδρομης κίνησης στο ζώδιο τυο Σκορπιού, που εντός 2 ημερών θα επισκεφθεί και πάλι το ζώδιο του Ζυγού. Θα παραμείνει στο ζώδιο του Ζυγού μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου. Ορθοδρομεί το Σάββατο 25 Οκτωβρίου.

Μέχρι και την Ηλιακή έκλειψη που θα γίνει αυτή τη φορά στη μηδέν του Σκορπιού, εμβαθύνετε με αγάπη και φροντίδα για τον εαυτό σας.

Καλή συνέχεια,
K
αλή επιτυχία,


Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου
Ouranokatevatoi.blogspot.gr

ypernoisis-_konstantina_vlachopoulou-_ouranokatevatoi_1.jpg

 

 

 

 

 

Read 3036 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from ouranokatevatoi

Related items