Print this page

Ο Ελευθέριος Αργυρόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1967. Από μικρός έδειξε έφεση στα Μαθηματικά και αφοσιώθηκε στη μελέτη τους. Εχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Northeastern University. Κατά την διάρκεια των ετών 1986 –1997, ανακάλυψε 520 διαφορετικές αποδείξεις του Πυθαγορείου θεωρήματος. Αυτή η επιτυχία του, αναγνωρίστηκε από το βιβλίο Guinness ως παγκόσμιο ρεκόρ το 1999. Εκτός από το Πυθαγόρειο θεώρημα έχει κάνει αξιόλογες εργασίες και στην θεωρία αριθμών. Επίσης έχει ανακαλύψει τρία νέα θεωρήματα στην Ευκλείδειο γεωμετρία. Από το 1983, ασχολείται με την έρευνα της μαθηματικής δομής της Ελληνικής γλώσσης, η οποία τον οδήγησε στην συγγραφή τριών βιβλίων.

 Επιπλέον, εκτός από τα μαθηματικά, ο Λευτέρης Αργυρόπουλος έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό και την ηλεκτρονική μουσική. Εχει συνθέσει δύο έργα με τίτλο «Μαραθωνοδρόμος» και «Το Απολλώνειον φως».

Εχει τρέξει 28 μαραθωνίους και 18 υπερμαραθωνίους με μεγαλύτερη απόσταση αυτή των Δελφών – Αθηνών (170 χλμ). Κατέχει δύο παγκόσμια και ένα πανελλήνιο ρεκόρ. Αυτά είναι, εκτός από τις 520 αποδείξεις του Πυθαγορείου θεωρήματος, η κάλυψις 436,6 χλμ με skateboard σε χρόνο 36 h:33:17 και η απομνημόνευση των πρώτων 1000 δεκαδικών ψηφίων του π=3,14….

Συγχρόνως συνεχίζει και την έρευνά του επάνω στη μαθηματική δομή της Ελληνικής γλώσσης με στόχο την προσέγγιση της αληθείας."

 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 5888 times
Rate this item
(1 Vote)

Latest from VaiosPanagiota

Related items