Print this page

Υγιή Επικοινωνία Έκφραση Δημιουργικότητα, 5ος κύκλος Κυριακή 23/9/2018 Κρήτη

Ηράκλειο Κρήτης Κυριακή 23/9/2018

Επικοινωνία  Έκφραση  Δημιουργικότητα,
γιατί ο ορθός τρόπος επικοινωνίας μας ενώνει ουσιαστικά

 

Ο 5ος κύκλος της Αναγέννησης μας οδηγεί στο 5ο ενεργειακό κέντρο του λαιμού, που σηματοδοτεί την αλλαγή, την μετάβαση και το πέρασμα από πάνω προς τα κάτω και από κάτω προς τα πάνω. Είναι το σημείο ροής της έμπνευσης, είναι η πύλη που μας συνδέει με το πνεύμα μας και την εκδήλωση της δημιουργικότητας μας, την αυτοεκτίμηση, την επικοινωνία με τον εαυτό μας και τους ανθρώπους. Τι επιτρέπουμε να εισέλθει και τι να εξέλθει στο σύστημα μας.

Εδώ ενεργοποιούμε την δυνατότητα να εκφράζουμε τις ανάγκες, τις επιθυμίες και όλα όσα η καρδιά μας χρειάζεται. Είναι ένα πέρασμα, που όταν είναι σε ισορροπία, εκπληρώνονται οι στόχοι μας σε ανθρώπινο και θεϊκό επίπεδο. Λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία και οριοθέτηση με σεβασμό στην ύπαρξη.

Σε αυτό το βιωματικό ταξίδι βάζουμε στόχο να αφουγκραστούμε τους ήχους του εαυτού μας. Εκείνους που ίσως ποτέ ξανά δεν έχουμε ακούσει, γιατί υπερτερούν τα συμπιεσμένα συναισθήματα και η νοητική φασαρία της καθημερινότητας.

Είναι δυο σημαντικοί παράγοντες που μας συντονίζουν με όσα δεν είμαστε και τις διαστρεβλωμένες τους εκδηλώσεις.  Με όσα γνωρίζουμε, αλλά τα κρύβουμε επιμελώς. Με όλα εκείνα που δεν έχουμε ιδέα πως υπάρχουν μέσα μας, ταλέντα και χαρίσματα που έχουν κουκουλωθεί και ζουν για χρόνια χωρίς ανάσα, χωρίς πνοή ζωής. Χωρίς χώρο έκφρασης και δημιουργίας.

 

Βασικές αρχές της επικοινωνίας

  • Ποιες συμπεριφορές μπλοκάρουν το 5ο ενεργειακό κέντρο
  • Μιλάω – Ακούω με ισορροπία
  • Τι χρειάζεται να αποφεύγουμε στην επικοινωνία με τους ανθρώπους
  • Ορθή διαχείριση της δύναμης του λόγου
  • Συνειδητή ακρόαση
  • Διάκριση σε αυτά που οι άνθρωποι γύρω μας μπορούν ν’ ακούσουν, να αποδεχτούν και να διαχειριστούν.
  • Έκφραση της δική μας πραγματικότητας και αλήθειας χωρίς ντροπή ή αλαζονεία.
  • Παρατηρούμε τους προσωπικούς τρόπους επικοινωνίας λεκτικής και μη λεκτικής και αποφασίζουμε τι θα κρατήσουμε και τι θα αλλάξουμε στον κόσμο μέσα και γύρω μας!

 

Διαστρεβλωμένη επικοινωνία

Έχετε αναρωτηθεί πόσες φορές άλλα θέλουμε να πούμε και άλλα λέμε; Επειδή η έκφραση του λόγου κινείται από τα προγράμματα και τις πεποιθήσεις και όχι από την αλήθεια;

 

Εδώ είναι που ενεργοποιούνται φόβοι απόρριψης, κριτικής των άλλων, ντροπής κτλ. Όπως και οι ερμηνείες όταν ο λόγος δεν είναι ξεκάθαρος, τότε παρερμηνεύουμε, δημιουργούμε σενάρια, με αποτέλεσμα η αλήθεια να διαστρεβλώνεται και να καταλήγουμε σε εσωτερικές και εξωτερικές διαμάχες.

Μέσα στο μονοπάτι της  αυτοεξέλιξης, υπάρχει ένα κομβικό σημείο που όλοι μας καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση. Να συνεχίσουμε προσκολλημένοι στα γνωστά προγράμματα ανέκφραστων συναισθημάτων και σκέψεων, φόβου απόρριψης, έλλειψης οριοθέτησης, εγωισμού, χειραγώγησης και κατεύθυνσης κ.τ.λ. βάζοντας παρωπίδες και κρύβοντας την αλήθεια μας;

ή

αναλαμβάνουμε την ευθύνη να ξεσκεπάσουμε τα πέπλα πλάνης που έχουμε τοποθετήσει, με μεγάλη μαεστρία από τα πρώτα χρόνια της  ζωής μας;

 

Αρχικά η αλήθεια πονάει και οι πρώτες συνειδητοποιήσεις θέλουν χρόνο και χώρο για να κατασταλάξουν μέσα μας, στην πορεία όμως ο πόνος μετουσιώνεται σε ελευθερία και τότε έρχεται η πρώτη αληθινή ουσιαστική αναπνοή! Είναι το σημείο που με ροή κινείται το σύστημα και όλο και πιο πολύ μεγαλώνει η ανάγκη έκφρασης και εκδήλωσης του εσωτερικού μας κόσμου. Ενός κόσμου που πριν δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή του. Να εκφραστούμε πέρα από τις προσδοκίες και την κριτική των άλλων. Ακόμα κι αν φανούν οι αδυναμίες μας να μαστε η παρουσία του Εγώ Είμαι. Μέσα σε όλες αυτές τις διαδρομές κρύβονται κομμάτια μας και είμαστε υπεύθυνοι, να τα συλλέξουμε και να τα ενοποιήσουμε μέσα στο Όλον της ύπαρξής μας. Να ενώσουμε τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά  με τα πνευματικά για να είμαστε ολόκληροι και δημιουργικοί, εκφράζοντας με τιμή την ιερότητα του εαυτού μας.

 

Η δύναμη του Λόγου με ελευθερία και σεβασμό στην ύπαρξη!

 

 

Σας περιμένουμε να συνδεθούμε, να μοιραστούμε, να αλληλοεπιδράσουμε, να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον συντονισμένοι με τον Λόγο που ενώνει τον Νου με την Καρδιά!

 

Επικοινωνώ και εκδηλώνω με δύναμη και αγάπη
την αλήθεια του εαυτού μου!

 

Αρσενική και Θηλυκή Αρχή, η δύναμη της ένωσης μέσα μας.

Εισηγητές: Βάϊος Κουγιούτας – Παναγιώτα Τζιτζίκου

 

 

“Τα σεμινάρια της Αναγέννησης είναι αυτοτελή, ο καθένας μπορεί να τα παρακολουθήσει, χωρίς να χρειάζεται να έχει ολοκληρώσει τα προηγούμενα και χωρίς να απαιτούνται συγκεκριμένες γνώσεις”

Ημερομηνία Διεξαγωγής Σεμιναρίου : 
Κυριακή 23/ Σεπτεμβρίου/ 2018 / 10:30 έως 18:30
Τόπος διεξαγωγής: Αθηνάς 5 Ηράκλειο Κρήτης 
Καλλιγνωσία Γνώση και Πράξη

Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής: Τηλ: 6979512131 – 6972499214
Email:anagennisiΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

*Κατά την διάρκεια της παραμονής μας εκεί θα πραγματοποιηθούν και ατομικές συνεδρίες Αναγέννησης Νου Σώμα Ψυχή*

Όλα όσα διδάσκονται στα σεμινάρια της Αναγέννησης είναι τεχνικές που υποστηρίζουν και βοηθούν τον άνθρωπο, πρώτα σε ενεργειακό, πνευματικό και ψυχικό επίπεδο και στη συνέχεια, ως φυσικό επακόλουθο και σε σωματικό. Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν, τις ιατρικές διαγνώσεις και τις φαρμακευτικές αγωγές. Μπορούν όμως να συνδυαστούν με την κλασική ιατρική, ως θαυματουργά εργαλεία.

http://www.ypernoisis.gr/natural-iealing/soul-rebirth
Copyright 2009 – 2018 Αναγέννηση Νου-Σώμα-Ψυχή

 

 

Read 1917 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items