31 Μαΐου 2014
ΝΥΣΥ studios, Σύνταγμα
Καλοκαιρινή μαγειρική, για δροσιά, λάμψη και τέλεια σιλουέτα
Συνταγές για να δροσιστούμε και να ετοιμαστούμε για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις μας.
Συμμετοχή: 25 ευρώ
Μαγειρεύοντας ανάλογα με τις εποχές
Να ένα ζήτημα που πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν ακόμη…
Ότι δηλαδή, αν θέλουμε να είμαστε σε αρμονία με το περιβάλλον και να νιώθουμε ισόρροπα, χρειάζεται ν’ ακούμε τη Φύση και να τρεφόμαστε ανάλογα με τις εποχές.
Με λίγα λόγια, αν θέλουμε το καλοκαίρι να μην νιώθουμε υπερβολική ζέστη και να λαμβάνουμε όλα τα συστατικά που χάνουμε μέσω του ιδρώτα και της ζέστης, χρειάζεται να προσαρμόσουμε την μαγειρική μας τεχνική.
Ακολουθώντας τη Φύση
Αν παρατηρήσουμε προσεκτικά, θα δούμε ότι τα φρούτα και λαχανικά του καλοκαιριού, είναι πιο ζουμερά, μαλακά και με περισσότερα σάκχαρα. Τρεφόμενοι με εποχικά νωπά προϊόντα, εξασφαλίζουμε την συμπόρευση με τους ρυθμούς της εποχής. Έτσι, θα ανεχόμαστε καλύτερα τη ζέστη του καλοκαιριού νιώθοντας πιο δροσερά, θα έχουμε πιο ανάλαφρη διάθεση -για παιχνίδια στην άμμο και βραδυνές εξόδους… και ενέργεια για τις διακοπές μας!
Γιατί το καλοκαίρι, είναι πιο όμορφο όταν έχουμε ενέργεια και δύναμη.
Προσοχή
Χρειάζεται όμως προσοχή, να μην το παρακάνουμε, ιδιαίτερα με τα πολλά φρούτα, χυμούς (πιο συμπυκνωμένα σάκχαρα) και τα υπερβολικά υγρά, ενώ είναι απαραίτητο να ελέγξουμε τη λήψη αλατιού. Μία υπερβολική κατανάλωση των παραπάνω, θα μας οδηγήσει το φθινόπωρο σε κατάσταση αποβολής των υπερβολικών σακχάρων και υγρών, που εκδηλώνεται συνήθως με κρύωμα, γρίππη, συνάχι, βήχα, βρογχίτιδα κοκ, καταστάσεις που μας ετοιμάζουν και μας εξισορροπούν για τον κρύο χειμώνα.
Το σεμινάριο
Σε αυτό το μάθημα, θα μάθουμε τρόπους επιλογής της τροφής για το καλοκαίρι (με βάση τον κανόνα Γιν/Γιανγκ) , καθώς και ανάλογους τρόπους παρασκευής τους.
Θα φτιάξουμε ανάλαφρα και δροσιστικά γλυκά εδέσματα, πολύχρωμες σαλάτες και υπέροχα πιάτα ζυμαρικών.
Θα μάθουμε πως να “συγκρατιόμαστε” στους πειρασμούς που θα μας βλάψουν, αν τους καταναλώσουμε με υπερβολή (βλ. παγωτά) και πως μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε!
Τέλος, θα συζητήσουμε για τρόπους να μένουμε δροσεροί, αλλά και πως να μην πάρουμε κιλά, αλλά να κρατήσουμε μία σιλουέτα υγιή και λεπτή.
Καλοκαιρινή μαγειρική τέχνη, για δροσιά κι ενέργεια!
Περιλαμβάνεται
- Θεωρία: πως αλλάζουν οι ανάγκες του σώματός μας το καλοκαίρι, φτιάχνοντας ένα καλοκαιρινό μενού
- Μαγειρική πρακτική
- Ενδιαφέρουσες συμβουλές και συνταγές για το καλοκαίρι, προτάσεις για εορταστικές συνταγές
- Μικρό γεύμα
- Ερωτήσεις – απαντήσεις
Ημερομηνία: 31 Μαΐου 2014, 2:30 – 5:30 μμ
Συμμετοχή: 25 ευρώ (με γευστική δοκιμή)
Διδάσκουν
Στο μάθημα αυτό, διδάσκουν, η Γιούλια Βολομπούγιεβα και ο Σταύρος Καραγιλάνης, εκπαιδευμένοι στην Μακροβιοτική θεραπευτική διατροφή, με εμπειρία, στη θεραπεία μέσω της τροφής.
Έχουν συμμετάσχει σε ελληνικές και διεθνείς γαστρονομικές εκδηλώσεις, με αποτέλεσμα να αποκομίσουν μία ευρύτερη οπτική άποψη για την παγκόσμια κουλτούρα στην κουζίνα, και πως μπορούμε να προσαρμόσουμε την διατροφή μας ανάλογα με την εποχή και τις ανάγκες μας.
Πληροφορίες
NYSY studios
Νίκης 25, Σύνταγμα
Τηλ.: 210 323 2004
Ιστοσελίδα: www.nysystudios.com
ONE Project: Σταύρος Καραγιλάνης
Κιν.: 6945 377466
Ηλ. Ταχ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: www.oneproject.gr