Print this page
Η μέρα των γενεθλίων μας. https://www.youtube.com/watch?v=F-bNGBj86p4 Η μέρα των γενεθλίων μας. https://www.youtube.com/watch?v=F-bNGBj86p4

"Η μέρα των γενεθλίων μας"- Χοροθεραπεία Online | Λήδα Shantala

Κυριακή 27 Ιουνίου, 12:00 - 14:30


Online!

Κάθε χρόνο την ίδια μέρα, γιορτάζουμε τη μέρα της γέννησης μας και το ξεδίπλωμα της νηπιακής, παιδικής, εφηβικής και ενήλικης ζωής μας.

Είναι ένας σημαντικός σταθμός  αναφοράς στον ετήσιο κύκλο της ζωής μας, που σημαίνει πολλά.  Αποτελεί ένα σταθερό επαναλαμβανόμενο σημείο στο χρόνο, ενώ όλα τα άλλα, ακόμα και εμείς, έχουμε αλλάξει.

Ανάμεσα σε τούρτες, κεράκια, ευχές ,και γέλια δεν προλαβαίνουμε να συνειδητοποιήσουμε τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας  σχετικά με  το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον,  τον τρόπο που βιώνουμε το χρόνο, τις αναμνήσεις και τη ζωή μας κάθε φορά.

Στη χοροθεραπεία της Κυριακής θα έχουμε όλοι γενέθλια και μέσα από το σώμα μας θα θυμηθούμε, θα συγκινηθούμε και θα γιορτάσουμε.

Για τη χοροθεραπεία:

Η χοροθεραπεία αντιμετωπίζει τα προβλήματα του ατόμου στον τομέα της εκφραστικής συμπεριφοράς. Με τον όρο αυτό προσδιορίζονται οι τρόποι με τους οποίους ο συμμετέχων επικοινωνεί. Αυτό που κάνει ή δεν κάνει, καθώς επίσης και τις σχεδιασμένες ή μη σχεδιασμένες επιδράσεις του πάνω στο περιβάλλον.

Η αλλαγή επέρχεται άμεσα στον τομέα της εκφραστικής κίνησης. Ο συμμετέχων υποκινείται να «βγάλει προς τα έξω» μεγαλύτερη κινητική συμπεριφορά και να συνειδητοποιήσει ότι έχει περισσότερες δυνατότητες και επιλογές για αντίδραση, συναναστροφή και δημιουργία.

Η χοροθεραπεία προσφέρει ένα δρόμο που οδηγεί στην απελευθέρωση των περιοριστικών συνηθειών, όπως αυτές εκδηλώνονται στη στάση του σώματος, στα καθημερινά «πεζά» πρότυπα κινήσεων και στις εκφραστικές χειρονομίες, καθιστώντας το ασυνείδητο, συνειδητό. Επιτρέπει στον άνθρωπο να κατανοήσει τις αυθεντικές ποιότητες του βαθύτερου πυρήνα της ύπαρξής του και να εναρμονιστεί με αυτές.

Οι απελευθερωτικές διαδικασίες της χοροκινητικής έκφρασης, καλλιεργούν καινούργιες δυνατότητες ύπαρξης, εξέλιξης, επικοινωνίας και μάθησης, οι οποίες  γεμίζουν τους συμμετέχοντες με ζωντάνια, χαρά και αισιοδοξία.

Τι μπορεί κάποιος να περιμένει από την χοροθεραπεία;

•    Αποδέσμευση ψυχοσωματικών εντάσεων.
•    Μείωση του άγχους.
•    Πρόληψη και αυτο-θεραπεία ψυχοσωματικών ασθενειών.
•    Απελευθέρωση της κίνησης και ανάπτυξη του προσωπικού τρόπου έκφρασης.
•    Ευκαμψία.
•    Βελτίωση του τρόπου επικοινωνίας με τους γύρω.
•    Καλλιέργεια καλής επαφής με το σώμα.
•    Κατανόηση του τι θέλω, ποιες είναι οι προκλήσεις και ποια τα εμπόδια στην επίτευξη  στόχων.
•    Ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της αποφασιστικότητας.
•    Ανάπτυξη της ζωτικότητας, της διάθεσης για ζωή και δημιουργικότητα.
•    Καταπολέμηση της αρνητικής εικόνας σώματος.
•    Καταπολέμηση της κατάθλιψης, της μελαγχολίας, της έλλειψης διάθεσης.

*Δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη γνώση χορού.

Σημείωση:
Οι συνεδρίες αυτές έχουν ένα συνδετικό νήμα και αποτελούν θεματικούς κύκλους, ωστόσο είναι και εντελώς αυτοτελείς, μπορεί δηλαδή κάποιος να παρακολουθήσει μόνο μία, ή δύο, ή τρεις κλπ, μεμονωμένα.

Παρόλα αυτά, με μία φορά κανείς παίρνει μόνο μία γεύση αρχαρίου, διότι η χοροθεραπεία μαθαίνεται κάνοντας χοροθεραπεία και μόνον μέσα από την επανάληψη και τη διάρκεια στο χρόνο, μπορεί κανείς να περιμένει αλλαγές και ίαση. Έτσι συστήνεται αφού κανείς δοκιμάσει μία τετράωρη συνεδρία, να συγκεντρωθεί θεραπευτικά, να δεσμευτεί και να ακολουθήσει ανελλιπώς τις μηνιαίες συνεδρίες για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Η  ετήσια ενότητα των 20 συναντήσεων όπως την προτείνουμε, σας εγγυάται μια πρώτη ικανοποίηση των θεμάτων και των στόχων που έχετε θέσει, με κανέναν όμως τρόπο δεν είναι επαρκής για μια εις βάθος κατανόηση της ψυχικής δομής. Συστήνονται δυο τουλάχιστον χειμερινές περίοδοι.

Για τη χοροθεραπεία online

Κατά τη διάρκεια του lockdown, ο χορός και το Shantom είναι σε αναστολή και όλα μας τα μαθήματα θα γίνονται τις προγραμματισμένες ώρες και ημέρες τους, μόνον online.
Όσο κρατάει η αναστολή, οι δύο μηνιαίες χοροθεραπείες, αντί για μία online 1,5 ώρας και μία δια ζώσης 4 ωρών, θα προσφέρονται και τις δύο φορές μόνον online, με διάρκεια 2,5 ωρών η καθεμιά.
Η χοροθεραπεία της 27ης Ιουνίου θα είναι η τελευταία της χειμερινής περιόδου 2021-22. Η νέα περιόδος θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβρη.

Υπάρχουν πολλά σημαντικά θέματα που θα επεξεργαστούμε, τα οποία συνδέονται με τις επιπτώσεις των συνθηκών στον ψυχισμό μας, στο σώμα μας και στον τρόπο σκέψης μας.
Η πλατφόρμα Zoom μας προσφέρει πολλές δυνατότητες για να δουλέψουμε τόσο ατομικά όσο και διαδραστικά.

Η τηλεχοροθεραπεία, προσφέρει θεραπευτική σχέση σε κάπως διαφορετικές συνθήκες:
Στην online χοροθεραπεία, παρουσιάζονται καινούργιες δυνατότητες για να δουλέψουμε διαφορετικά απ’ ότι στις δια ζώσης συνεδρίες.
Eκτός από όλα τα προηγούμενα θεραπευτικά εργαλεία, η τεχνολογία μας επιτρέπει να αναπτύξουμε και τα ακόλουθα θέματα: προσωπικός και διαδικτυακός χώρος, φυσικό και εικονικό σώμα, σύνδεση και αποσύνδεση, συρρίκνωση και επέκταση, σώμα και αξεσουάρ (ποντίκι κλπ). Αυτά τα νέα φίλτρα δίνουν νέες δυνατότητες επεξεργασίας σχέσεων με το χώρο, με την εικόνα σώματος, την εικόνα εαυτού, μεταβατικό αντικείμενο κ.α.

Σημείωση: Ακολουθούμε πιστά τους κανονισμούς για τα πνευματικά δικαιώματα και την ιδιωτικότητα.  Στα online μαθήματα δεν πραγματοποιείται βιντεοσκόπηση ή αποθήκευση του βίντεο.

Περισσότερα για τη χοροθεραπεία
Συνέντευξη της Λήδας Shantala για τον ινδικό χορό, τη χοροθεραπεία και τη γιόγκα:


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 | 12:00 – 14:30

Τόπος Διεξαγωγής: Online

Δηλώσεις Συμμετοχής και πληροφορίες:  ShantomΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | shantom.gr

Οικονομική τακτοποίηση με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και αποστολή αποδεικτικού κατάθεσης με mail το αργότερο έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021.

Αποστολή (από μας) συνδέσμου και κωδικού σύνδεσης στην πλατφόρμα ZOOM το Σάββατο 26 Ιουνίου.

Οδηγίες για συμμετοχή στα online μαθήματα
Πλήρες ετήσιο πρόγραμμα


Λήδα Shantala

Χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ καθώς και Raja Yoga, ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».
Είναι διπλωματούχος τού κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας  της Ινδίας «Kaivalya Dhama»,  της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali», και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha»

Στην Ελλάδα, ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό χαρακτήρα. Από το 1987 διδάσκει (πρώτα στο Κέντρο Μάντιραμ και έπειτα στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom) Raja Yoga/διαλογισμό, Μπάρατα Νάτυαμ και συντονίζει μηνιαίες ομάδες χοροθεραπείας.
Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος.

 

Read 134 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from Leda

Related items