Print this page

Retreat γιόγκα και χοροθεραπείας με τη Λήδα Shantala

Οκταήμερο σεμινάριο-retreat: raja yoga, διαλογισμού, φιλοσοφίας  και χοροθεραπείας

στα Ποτιστικά Ξυνόβρυσης Πηλίου, Σάββατο 25 Ιουλίου – Κυριακή  2 Aυγούστου 2020

με τη Λήδα Shantala
για  ψυχοσωματική χαλάρωση - πνευματική εστίαση & ανάταση

Σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή

Αρχίζουμε σιγά σιγά να ελευθερωνόμαστε από τις απαγορεύσεις.
Συνειδητοποιούμε ότι η μετάβαση από την απομόνωση στη σταδιακή κοινωνικοποίηση, δεν είναι δεδομένη. Χρειάζεται να βγούμε από τις αντίξοες συνθήκες με όσον το δυνατόν λιγότερο κόστος στην υγεία μας, σωματικά και ψυχικά. Χρειαζόμαστε χαλάρωση, ευελιξία, εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και άνοιγμα προς τα εμπρός.
Επιστροφή σε μία θετικότερη προσωπική πραγματικότητα.
Τώρα που το τοπίο ξεκαθαρίστηκε είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε το ετήσιο retreat μας με ασφάλεια και σύμφωνα με όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές.
Γι αυτό και επιστρέφουμε στο Πήλιο, στον αγαπημένο μας “Ελύτη” και τους υπέροχους ανθρώπους του.

Ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε εξασφαλίστε γρήγορα τη θέσης σας γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

O χώρος και η ασφάλεια της άσκησης και της διαμονής μας

Ο γραφικός ξενώνας «Ελύτης» βρίσκεται στους πρόποδες του ανατολικού Πηλίου στα Ποτιστικά Ξυνόβρυσης, ανάμεσα στο πράσινο του δάσους, το μπλε της θάλασσας και τα μαγευτικά δειλινά, όπου τη σιωπή διακόπτει μόνο το κελάιδισμα των πουλιών. Οι παραλίες βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση, περίπου στα 150μ. και είναι σπανιότατης ομορφιάς και πεντακάθαρες, πιθανόν οι ομορφότερες παραλίες του ανατολικού Πηλίου.

Ο χώρος εξάσκησης μας είναι ανοιχτός και ευρύχωρος, μια όμορφη  εξέδρα 120τ.μ. με ξύλινη οροφή και πάτωμα, μέσα σε κήπο με θέα το βουνό.

Μεταξύ μας θα τηρούμε τις ζητούμενες αποστάσεις των 2 μέτρων, αποφεύγοντας το άγγιγμα.

Η τραπεζαρία στην όμορφη ανοιχτή βεράντα είναι μέσα στον κήπο. Ο Ελύτης  θα προσαρμόσει την εστίαση και την ξενοδοχειακή λειτουργία του ακριβώς σύμφωνα με τις διατάξεις των ξενοδοχείων και των εστιατορίων.

Θα είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να πραγματοποιήσουμε το ωραιότερο ποτέ σεμινάριο μας.

Σχετικά με το σεμινάριο

Σε πείσμα των δύσκολων ημερών έχουμε έρθει σε επαφή με νέα ερεθίσματα. Σκεφθήκαμε πολλά βαθιά ανθρώπινα θέματα. Αισθανθήκαμε πολλές κρυφές μας στενοχώριες και τις αφουγκραστήκαμε.

Θα βρεθούμε σαν για πρώτη φορά. Αγαπημένη ομάδα.

Με δημιουργικότητα, ενέργεια, φαντασία, ενθουσιασμό, θα ζήσουμε ένα αξέχαστο χαρούμενο οκταήμερο.

Είναι πάνω από δύο δεκαετίες που γίνονται αυτά τα ζωτικά “body mind”πνευματικά σεμινάρια. Τα υλικά τους έχουν πια δοκιμαστεί πολλάκις. Προσφέρονται ως πυξίδα και ως εσωτερικός χάρτης, για να φωτίσει ο καθένας μας το δικό του, μοναδικό μονοπάτι.
Το σώμα μας θα δυναμώσει και θα αφήσει βάρη και συσσωρευμένο συναισθηματικό φορτίο. Το μυαλό μας θα αδειάσει. Θα οραματιστούμε άλλες πραγματικότητες, πέρα από το τρισδιάστατο, μέσω της φιλοσοφίας και των συζητήσεων μας. Θα ξεδιαλύνουμε τα περιττά ερωτήματα και θα ξεκαθαρίσουμε την ουσία.
Ο τρόπος για τον καθένα μας είναι μοναδικός. Διαφορετικός.
Η ψυχή μας έχει ανάγκη από αγάπη και υποστήριξη, ποιοτικές συζητήσεις, αμοιβαιότητα και φιλία.
Πολλοί από τους μαθητές της Λήδας μαρτυρούν ότι με αυτά τα σεμινάρια άλλαξαν τη ζωή τους.

Σχετικά με την ύλη

Διαλογισμός και γιόγκα δύο φορές την ημέρα:
Θα ηρεμήσει και θα δυναμώσει το νευρικό μας σύστημα, ο νους και το σώμα μας. Η ψυχή μας, ως διαυγές κάτοπτρο, θα καθρεφτίσει την αλήθεια μας.

Καθημερινό Satsang:
Με τη μελέτη των αρχαίων κειμένων -ιδωμένων και μέσα από το πρίσμα της ψυχολογίας και της κοινωνικής τους διάστασης-, θα διαμορφώσουμε συνειδητά έναν νέο προσωπικό τρόπο σκέψης, σύμφωνα και με την ιδιοσυγκρασία μας. Έναν φιλικό κώδικα ερμηνείας και ανάλυσης, που θα υποστηρίξει τις εσωτερικές μας αλλαγές και τους νέους στόχους μας. Τελικά αυτό που στοχεύουμε να αλλάξουμε δεν είναι το έξω -που δεν είναι στο χέρι μας-, αλλά το ψυχοσωματικό μας βλέμμα.

Καθημερινή χοροθεραπεία:
Για να αισθανθούμε, να συνειδητοποιήσουμε και να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας, βρίσκοντας μέσα από το σώμα μας την ενέργεια και τη σοφία για το επόμενο βήμα.

Το πηλειορίτικο περιβάλλον:
Στα 4 λεπτά με τα πόδια φθάνουμε στην πανέμορφη θάλασσα. Η θεραπευτική της δύναμη θα μας εξαγνίσει.

Η πλούσια βλάστηση, το φως και η ιδιαίτερη ενέργεια της φύσης θα μας χαλαρώσουν και θα μας ανανεώσουν.

Το ημερήσιο πρόγραμμα

Η παρακολούθηση του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική.
Εναπόκειται στο δικό σας ζήλο και τις προσωπικές δυνατότητες του κάθε συμμετέχοντος

  • 07.00 – 08.00   Σιωπηλό κάθισμα, διαλογισμός, μια ήρεμη προσπάθεια αυτοσυγκέντρωσης και αναζήτησης μέσω της εσωτερικής σιωπής του πνευματικού πεδίου
  • 8.00  - 10.00      Υoga asanas, pranayama, χαλάρωση : εργασία στο σώμα μέσα από ασκήσεις γιόγκα, αναπνευστικές και νοητικές ασκήσεις
  • 10.00 – 11.00    Πρόγευμα
  • 11.00 – 13.00    Εμβάθυνση στη φιλοσοφία, τα θεωρητικά κείμενα της γιόγκα, συζήτηση
  • 13.00 – 17.15    Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και ανάπαυση
  • 17.30 – 19.30    Χοροθεραπεία
  • 20.00 - 21.00    Υoga asanas, pranayama, χαλάρωση
  • 21.00 – 21.30    Σιωπηλό κάθισμα, διαλογισμός
  • 21.30 – 23.00    Δείπνο, απόλαυση της ομάδας μας

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους μαθητές το επιθυμούν, αρκεί να το δηλώσουν με την εγγραφή τους στη γραμματεία.

Κόστος διαμονής-διατροφής και εισφορά σεμιναρίου

Η Λήδα κατανοώντας και βιώνοντας και η ίδια την οικονομική στενότητα,  αποφάσισε να προσφέρει και φέτος σε απίστευτα χαμηλή τιμή πολύτιμες γνώσεις και εμπειρία δεκαετιών, ακριβώς γιατί πιστεύει ότι μέσα σε αυτή τη δίνη που βιώνουμε, η αναγκαιότητα της ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας και εμβάθυνσης, όπως και του νοητικού ξεκαθαρίσματος, γίνονται πλέον προτεραιότητα  ακόμη και για την ίδια την υγεία του ανθρώπου.
Προσπαθήσαμε με όλους τους τρόπους να κάνουμε αυτήν την τριπλή εμπειρία  διακοπών, έντονης άσκησης και εκπαίδευσης εφικτή, σε όσους το επιθυμούν σοβαρά, με οικονομικές μειώσεις, πληρωμή σε τρεις δόσεις:
1. Προκαταβολή διδάκτρων σεμιναρίου
2. Εξόφληση υπολοίπου διδάκτρων και 50% της διαμονής.
3. Εξόφληση διαμονής + διατροφής, στον ξενώνα Ελύτης.

Στειλτε μέηλ στη γραμματεία για λεπτομέρειες. (Το συνολικό κόστος εξαρτάται από το είδος του δωματίου που θα επιλέξετε).

Θέσεις  περιορισμένες!

Η γρήγορη απόφασή σας θα σας εξασφαλίσει τη θέση σας και δωμάτιο της αρεσκείας σας. Είναι απολύτως απαραίτητο για τη διοργάνωση να ξέρουμε έγκαιρα πόσα δωμάτια θα χρειαστούμε να κλείσουμε, γι αυτό σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή όσο γρηγορότερα γίνεται. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας εγγραφής.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Περισσότερα για τη γιόγκα
Περισσότερα για τη χοροθεραπεία
Η Λήδα Shantala στο χώρο της: συνέντευξη όπου μιλά για τις εμπειρίες της, τις αξίες που διέπουν τη γιόγκα, τον Ινδικό χορό, και τη χοροθεραπεία και τη σπουδαιότητα τους στην ανθρώπινη εξέλιξη, και μας ξεναγεί στον πολυχώρο Shantom.
Λήδα Shantala - Ο μύθος του χορού: Συνέντευξη της Λήδας Shantala για το Shantom, τη γιόγκα, τον ινδικό χορό και τη χοροθεραπεία.
Βίντεο με χοροθεραπεία στο Shantom
Βίντεο με μάθημα γιόγκα στο Shantom


Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Άφιξη:
Σάββατο 25/7/2020  Αναχώρηση: Κυριακή 1/8/2020.
Το σεμινάριο αρχίζει το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 18:00 και ολοκληρώνεται το  Σάββατο 31 Ιουλίου στις 21:30
Εάν θέλετε, μπορείτε να έρθετε από Παρασκευή βράδυ ή να επεκτείνετε τη διαμονή σας, δηλώνοντάς το έγκαιρα.

Eπικοινωνήστε μαζί μας για το τι θα χρειαστείτε να πάρετε μαζί σας και το διαμοιρασμό σε αυτοκίνητα.

Τόπος Διεξαγωγής:
Ο Ξενώνας ΕΛΥΤΗΣ βρίσκεται στους πρόποδες του ανατολικού Πηλίου περίπου 48 χλμ από τον Βόλο, σε άριστο οδικό δίκτυο (Αθήνα-Βόλος-Αργαλαστή-Ξυνόβρυση-Ποτιστικά), συνολικά 4,5 - 5 ώρες από Αθήνα.
τηλ. 24230- 54482 Μπορείτε να έρθετε με δικό σας μεταφορικό μέσο ή με ΚΤΕΛ με αλλαγή στον Βόλο.
ΑΘΗΝΑ – ΒΟΛΟΣ: ΚΤΕΛ Μαγνησίας (Ρικάκη 6)  Δρομολόγια ΚΤΕΛ: 14505
Δρομολόγια: 210-8317186.
Δείτε online τα καλοκαιρινά δρομολόγια για Αθήνα- Βόλο
Πληροφορίες/κρατήσεις: 24210-33254 και 24210-25527.
ΒΟΛΟΣ – ΞΥΝΟΒΡΥΣΗ: ΚΤΕΛ Βόλου: 800-11-35555.
Δείτε online τα καλοκαιρινά για Βόλο-Αργαλαστή- Ξυνόβρυση.

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Shantom –Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών
Μόνο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | shantom.gr


Λήδα Shantala

Καθηγήτρια Raja Yoga, Χοροθεραπεύτρια G.D.T.R. Sr, απόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης (Dipl. Licence ès Lettres, Paris III Sorbonne), χορογράφος, χορεύτρια και καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού Μπάρατα Νάτυαμ ιδρύτρια του Πολυχώρου Πολιτισμού και Τεχνών Shantom «Σμάρω Στεφανίδου – Λήδα Shantala».

Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Παρίσι, το 1976, είχε την πρώτη της επαφή με τη γιόγκα και τον ινδικό χορό, καθώς και πλούσια εμπειρία σε ομάδες θεραπείας.
Το 1978 ταξίδεψε στην νότια Ινδία όπου επί τέσσερα χρόνια εκπαιδεύτηκε στον κλασικό ινδικό χορό Μπάρατα Νάτυαμ και στη Ράτζα Γιόγκα. Είναι διπλωματούχος τού κρατικού Ιδρύματος Γιόγκα και Ιατρικής Έρευνας της Ινδίας «Kaivalya Dhama», της ακαδημίας χορού της Ινδίας «Bharata Kalanjali», και της σχολής έκφρασης «Abhinaya Sudha» Είναι διπλωματούχος του κρατικού Iδρύματος Έρευνας της Γιόγκα «Kaivalya Dhama» (Υoga Research Institution) στη Λονάβλα (Πούνα) και μαθήτευσε κοντά σε μεγάλους σύγχρονους γιόγκις και σοφούς. Έμεινε κατ’επανάληψιν στο άσραμ του sri Ramana Maharshi, του Ramdas, της Ma Αmritananda Mayi, του Shankaracharya (Chennai).
Είχε για δασκάλους της τους sri Rocketti, Arnaud Desjardins, (Γαλλία), Leopoldo Chariars, (Αργεντινή), Baba Khan (Αίγυπτος), Swami Satyananda, B.K.S Iyengar, T.K.V. Desikatchar (Chennai) και πολλούς άλλους, κυρίως δασκάλους της Vedanta. Από το 1989, ασκείται στο διαλογισμό κοντά στο σοφό-udasin Sri Chandra Swami (Ινδία).
Αργότερα ταξίδεψε για 2 χρόνια, στo Γκαμπόν της Αφρικής, στη σαμανιστική κοινότητα «Μοmbwiri» της φυλής Mitsogo, με στόχο την έρευνα των «θεραπειών ομάδας» - η μοναδική δυτική ερευνήτρια διεθνώς που έγινε δεκτή για να διδαχτεί κοντά τους την αρχέγονη αυτή μορφή ίασης. Στη συνέχεια συμπλήρωσε τη σπουδή της χοροθεραπείας με τη δρ. Μάρσια Λέβενταλ, υφηγήτρια του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης και το 2010 επέστρεψε στην Αφρική για να εμβαθύνει περεταίρω την εκπαίδευσή της στις ομάδες θεραπείας, αποκτώντας τον τοπικό τιμητικό τίτλο “Ntzogo Polo” = εκείνη που γνωρίζει τα μυστικά και βοηθά τους άλλους.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1985, ίδρυσε το Χοροθέατρο «Λήδα Shantala», μια πρωτοποριακή ομάδα χορού με σύγχρονο διαπολιτισμικό και πολύ-πολιτισμικό χαρακτήρα. Από το 1987 διδάσκει (πρώτα στο Κέντρο Μάντιραμ και έπειτα στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Τεχνών Shantom) Raja Yoga/διαλογισμό, Μπάρατα Νάτυαμ και συντονίζει μηνιαίες ομάδες Χοροθεραπείας.
Διαλογίζεται καθημερινά και τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο ταξιδεύει στην Ινδία για περαιτέρω εμβάθυνση και ανανέωση της επαφής της με την πηγή της φιλοσοφίας της γιόγκα.

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια διδασκαλίας, έχει αναπτύξει προσωπική αίσθηση και εμπειρία που της επιτρέπει να προσεγγίζει τους μαθητές της με έναν άμεσο και εξατομικευμένο τρόπο. Τώρα μεταδίδει μεν τη γνώση που έλαβε από τους δασκάλους της αλλά εμπλουτισμένη από τα προσωπικά της βιώματα που προέρχονται από την καθημερινή της πολύχρονη πρακτική. Βιώματα που της επιτρέπουν πλέον να αντιλαμβάνεται τη γιόγκα σε όλες της τις πλευρές, αντλώντας αυθόρμητα τον τρόπο ερμηνείας του όλου συστήματος από την προσωπική της πηγή σοφίας.

Read 1215 times
Rate this item
(1 Vote)

Latest from Leda

Related items