Print this page

Ξεκλείδωσε το σώμα σου. Σεμινάριο “μεταφορά του Τσι μέσω των έξι κινήσεων" με τον Medo Attaalla

Θεραπευτικό Qi Gong με τον Medo Attaalla

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 10:00 – 14:30 στον Πολυχώρο ΥπερΝόησις

Ξεκλείδωσε το σώμα σου

Μια εύκολη και αποτελεσματική σειρά από "έξι ασκήσεις θεραπευτικού Qi Gong" τις οποίες μπορείς να κάνεις σε καθιστή, σε όρθια ή σε οκλαδόν στάση. Ουσιαστικά αυτή η σειρά ασκήσεων ανήκει στην μεγάλη κατηγορία "μεταφορά του Τσι".

Το κλειδί για να πετύχει η άσκηση είναι η συγκέντρωση, η αναπνοή και η χαλάρωση κάνοντας τις κινήσεις. Εδώ κατευθύνουμε το Τσι με τη βούληση του νου στα σημεία που πρέπει και με τη συχνή άσκηση μπορείς να εστιάζεις το Τσι στα σημεία που θέλεις.

Οι κινήσεις είναι απλές για όλες τις ηλικίες, μπορούν να γίνουν σε οποιοδήποτε χώρο και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά σε κάθε περίπτωση.

Κάθε κίνηση από τις "έξι κινήσεις” με τη σειρά,  βοηθά, προστατεύει, δυναμώνει, θεραπεύει τους πνεύμονες, τους ώμους, τον αυχένα και τα χέρια .

Κάνοντας τη σωστή αναπνοή  αναζωογονούνται τα εσωτερικά όργανα με ζωτικό Τσι. Συγκεντρώνοντας σε κάθε κίνηση με την σωστή αναπνοή επιτυγχάνεται η ενίσχυση του Τσι σε όλο το σώμα.

Τι είναι…

QI GONG ή αλλιώς “δεξιότητα της εσωτερικής ενέργειας”.

Η αρχαιότερη παραδοσιακή κινεζική πρακτική που συνδυάζει την αναπνοή και κινητικές διατάσεις σε ασκήσεις συνδυασμένες για να χαλαρώνουν τους μυς, να διευκολύνουν την ροή του αίματος και την ρύθμιση της εσωτερικής ενέργειας (Τσι).“Qi” (Chi) σημαίνει ενέργεια και “Gong” σημαίνει εργασία ή εξάσκηση άρα Qi Gong σημαίνει καλλιέργεια της ζωτικής ενέργειας του σώματος.

TAI CHI μια αρχαία κινεζική τέχνη που ανήκει στην οικογένεια των "εσωτερικών πολεμικών τεχνών". Επιδρά στο σώμα όσο και στο πνεύμα και έχει χαρακτηριστεί ως αργός ενεργειακός χορός, διαλογισμός σε κίνηση, πάλη σκιών, ολιστική θεραπευτικά άσκηση. Οι απαλές κινήσεις του κρύβουν δύναμη και ζωντάνια. 

Η φιλοσοφία του QI GONG και του TAI CHI στηρίζεται πάνω στις αρχές του Yin και Yang.

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 10:00 – 14:30 στον Πολυχώρο ΥπερΝόησις

Λίγα λόγια για τον δάσκαλο…

Ο Medo Attaalla γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1982. 

Η λατρεία του για το Kung Fu ξεκίνησε το 1997 και το 1999 ξεκίνησε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Xelwan έως το 2003, στο Τμήμα διεθνής ακαδημία επιστήμης και τέχνης αθλητισμού, Κάιρο, Αίγυπτος, με ειδικότητα προπόνηση Kung Fu και εξειδίκευση στις εσωτερικές τέχνες Tai Chi και Qi Gong. Διδάχτηκε πολλαπλές τεχνικές φυσικής άσκησης, ισορροπίας, αρμονίας, θεραπείας, αυτοάμυνας και ανατολικές τεχνικές κίνησης και ισορροπίας. Κατόπιν το 2004 στο Πανεπιστήμιο ακολούθησε το πρόγραμμα κατάρτισης “προσωπική ανάπτυξη μέσω θεραπευτικού Tai Chi και Qi Gong”.

Ήρθε  στην Ελλάδα το 2006 και ξεκίνησε την καινούρια πορεία της ζωής του που δεν ήταν και πολύ εύκολη στην αρχή, αλλά σιγά σιγά άρχισε τα μαθήματα και τα σεμινάρια με στόχο να συμβουλεύει, να δείχνει με λόγια και ασκήσεις πώς να ζεις τον παράδεισο της ζωής με θεϊκή αγάπη, γαλήνη, ηρεμία, ευτυχία  και επιτυχία. Όλο αυτό το πετυχαίνουμε φτάνοντας με την ψυχή στην ανώτερη πηγή της, το σώμα στη καλύτερη φυσική του κατάσταση και το νου υπό έλεγχο στην αγκαλιά της ψυχής.

Βιογραφικό περισσότερα εδώ

 

Για Περισσότερες πληροφορίες:

   www.medo-attaalla.com

  facebook.com/Medo-Attalla

   youtube.com/user/MedoAtallaTaiChi/videos

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Tel: +0030 6979111315

 

Κόστος: 50€ (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

Με προεξόφληση έως 10 Οκτωβρίου παρέχεται έκπτωση 20%.

Προσφορά: 2 θέσεις για ανέργους με ανταλλαγή.

Θα δοθούν έντυπα υλικού και βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για πληροφορίες και συμμετοχές:

τηλ:6944 897179

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

  10:00 – 14:30

Χώρος: Πολυχώρος ΥπερΝόησις

Μαυρομιχάλη 1, Αθήνα, 6ος όροφος

(Κάθετος Ακαδημίας, μετρό Πανεπιστήμιο)

 

 με την υποστήριξη της

ΥπερΝόησις



Read 3398 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from VaiosPanagiota

Related items