Print this page

Εκπαίδευση στο Αγιουρβεδικό Μασάζ Σώματος 15 - 16 - 17 Μαίου 2015

Σεμινάριο Εκπαίδευσης στο

Αγιουρβεδικό Μασάζ Σώματος

Η Αγιουρβέδα (Ayurveda) είναι ένα πανάρχαιο ινδικό σύστημα ιατρικής που αντιμετωπίζει ολιστικά τον άνθρωπο και στοχεύει στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των ασθενειών και των δυσάρεστων συμπτωμάτων σε όλα τα επίπεδα.

Η Αγιουρβέδα επιδιώκει τη διατήρηση της υγείας μέσω της χρήσης φυσικών βοτάνων, ανθέων και ριζών, δώρα που μας έχει προικίσει η μητέρα φύση. Η Αγιουρβέδα είναι σανσκριτική λέξη και μεταφράζεται ως «Η επιστήμη της ζωής», από το «ayuh» που σημαίνει «ζωή» και το «veda» που σημαίνει «επιστήμη». Στόχος της Αγιουρβέδα είναι να αποκτήσει ο άνθρωπος τέλεια υγεία σε φυσικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο.

Το Αγιουρβεδικό Μασάζ Σώματος (Full Body) πραγματοποιείται σε ολόκληρη την επιφάνεια του σώματος του δέκτη, εμπρός και πίσω, με τη χρήση ζεστού αγιουρβεδικού θεραπευτικού ελαίου, που επιλέγεται με βάση τον αγιουρβεδικό τύπο στον οποίο ανήκει ο δέκτης. Περιλαμβάνει απαλές, ρυθμικές κινήσεις στα χέρια, στην πλάτη, στα πόδια, στον κορμό και στο στήθος του ανθρώπου, δίνοντας έμφαση σε κάποια βασικά σημεία marma (μάρμα). Τα σημεία marma, σύμφωνα με την αγιουρβεδική ιατρική, αποτελούν συγκεκριμένες περιοχές του ανθρώπινου σώματος, όπου συναντιούνται οι κυτταρικοί μας ιστοί (φλέβες, αρτηρίες, τένοντες, μύες, οστά, αρθρώσεις κλπ.) και μορφοποιούν ζωτικές θέσεις, εξαιρετικά σημαντικές για την διατήρηση της ισορροπημένης λειτουργίας του οργανισμού.

Με το αγιουρβεδικό μασάζ σώματος ο άνθρωπος ωφελείται ποικιλοτρόπως, καθώς χαλαρώνει ο νους και το σώμα του, εξισορροπείται σε φυσικό και ενεργειακό επίπεδο, ενώ αισθάνεται περισσότερη ευεξία, υγεία και νοητική διαύγεια.

Οι συνεδρίες αγιουρβεδικού μασάζ σώματος βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος, απομακρύνουν τις τοξίνες, τρέφουν την επιδερμίδα, και μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως είναι το έντονο στρες, το συνεχές άγχος, οι αϋπνίες και οι σωματικοί πόνοι. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι οι τακτικές συνεδρίες αγιουρβεδικού μασάζ βελτιώνουν την όραση και μειώνουν τα σημάδια της γήρανσης.

Η Διδακτέα Ύλη ενδεικτικά:

  • Εισαγωγή στην Αγιουρβέδα.
  • Φιλοσοφία και Θεωρία των τριών Ντόσας.
  • Θεωρία των Βασικών Σημείων Μάρμα.
  • Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα διδαχτούν βήμα προς βήμα πώς να κάνουν ένα ολοκληρωμένο Αγιουρβεδικό μασάζ σώματος.

Στο σεμινάριο δίδονται Εγχειρίδιο, Βεβαίωση Παρακολούθησης και Τεστ για τον Αγιουβεδικό Τύπο που οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις συνεδρίες τους.

Πληροφορίες Σεμιναρίου

Ημερομηνία & ώρες σεμιναρίου:  15, 16 & 17/ 5 / 2015 (Παρασκευή, ώρες: 18:30 – 21:00, Σάββατο, ώρες: 10:00 – 19:00 & Κυριακή, ώρες: 17:00-21:00.

Τόπος διεξαγωγής: Αθήνα, Χαλάνδρι

Κόστος: 160 ευρώ (Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: Εγχειρίδιο και Βεβαίωση Παρακολούθησης. Δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ).

Προκαταβολή:    50 ευρώ (Η κράτηση της θέσης γίνεται με την κατάθεση του παραπάνω ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό: Τράπεζα Πειραιώς 5054037035832). Η εξόφληση του ποσού γίνεται την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου.

Δηλώσεις συμμετοχής:         Μέχρι τις 13/5/2015.

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις σχετικά με το σεμινάριο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις εισηγήτρια Κατερίνα Παλαμήδη στα τηλέφωνα 210-6813287, 6945619970

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., website: www.aeithalia.gr

Read 2311 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from