Print this page

GROW UP! Διήμερο εργαστήρι στις 17 – 18 Ιουνίου 2017 με τον Τάσο Νάκη

Published in S I Process

GROW UP!

Όλες οι φιλοσοφίες και όλες οι εσωτερικές παραδόσεις μιλάνε για τον κόσμο της δυαδικότητας και πως στόχος είναι η υπέρβαση αυτής. Σε όλες τις μεθόδους που χρησιμοποιώ αυτό είναι ένα θεμελιώδες αξίωμα.

Ζούμε σε ένα διπολικό (δυαδικό) σύμπαν. Οτιδήποτε αισθανόμαστε υπάρχει μέσα σε αυτή τη δυαδικότητα. Επίσης, οποιαδήποτε πράξη μας έχει και μια αντανάκλαση. Η δυαδικότητα αυτή είναι απαραίτητη για να έχουμε την εμπειρία του καθημερινού κόσμου και μας ακολουθεί μέχρι και τα ανώτερα/εσώτερα πεδία, ώσπου πάει να υφίσταται μόνο στο στάδιο της φώτισης.

Η καθήλωση στη δυαδικότητα και η ταύτιση μας με αυτές τις εμπειρίες είναι που δημιουργεί εντυπώσεις που άλλοι τις ονομάζουν εγγραφές, άλλοι προγραμματισμούς, άλλοι κάρμα. Οι εντυπώσεις αυτές είναι που ορίζουν την προσωπικότητα μας, δηλαδή το πως βλέπουμε τον κόσμο και πως αλληλεπιδρούμε με αυτόν.

Σε αυτές τις εντυπώσεις εμπεριέχεται η εγκλωβισμένη ενέργεια μας, η εγκλωβισμένη μας συνειδητότητα, το ανεκπλήρωτο δυναμικό μας. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζεται στην καθημερινότητα μας. Από σωματικά προβλήματα, μέχρι ψυχικής φύσεως προβλήματα, φοβίες, ανεπιθύμητες καταστάσεις κ. α.

Υπερβαίνοντας τις εκάστοτε πολικότητες, απεγκλωβίζεται η ενέργεια που υπάρχει ανάμεσα τους με τη μορφή της φόρτισης. Η φόρτιση αυτή ευθύνεται για όλα τα προβλήματα που αναφέρω πιο πάνω.

Η υπέρβαση της δυαδικότητας μπορεί να γίνει, με την ένωση των εναντίων (σχάση), με την εξουδετέρωση τους ή με τη συνεργασία τους κατά την οποία δημιουργείται ένας τρίτος όρος.

Όλα αυτά όμως για τους περισσότερους ανθρώπους ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας και για τη μικρή μερίδα που έχει εντρυφήσει σε αυτές τις φιλοσοφίες, σε ένα καθαρά θεωρητικό επίπεδο χωρίς καμία εφαρμογή στην καθημερινότητα.

Το γεγονός αυτό μεγαλώνει το χάσμα ανάμεσα στο φιλοσοφικό στοχασμό και την πραγματικότητα. Δικαίως ο καθημερινός άνθρωπος παραπονιέται πως όλα αυτά είναι θεωρίες και πως δεν μπορούν να τον βοηθήσουν στον αγώνα της καθημερινότητας.

Είμαι στην ευτυχή θέση να σας πληροφορήσω πως αυτό πλέον όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά παρακολουθώντας αυτό το διήμερο σεμινάριο, οποιοσδήποτε θα μπορεί, όχι μόνον να επιλύει οποιαδήποτε πολικότητα, αλλά κατ’ αυτόν τον τρόπο να επιλύει ουσιώδη κομμάτια της καθημερινότητας του.

Έτσι με αυτή τη μεθοδολογία μαθαίνουμε να:

   1     Επιλύουμε προβλήματα και εμπόδια.

   2     Δημιουργούμε την επιθυμητή πραγματικότητα για την επίτευξη των στόχων μας.

   3     Χρησιμοποιούμε τα σύμβολα, για να αλλάξουμε την προσωπικότητα και την καθημερινότητα μας.

   4     Επιλύουμε μια για πάντα τραύματα και φοβίες.

   5     Ενσωματώνουμε στην προσωπικότητα μας χαρακτηριστικά που θα θέλαμε να έχουμε.

   6     Ενσωματώνουμε οποιοδήποτε χαρακτηριστικό και ποιότητα (ταυτότητες, προσωπικότητες, ζώδια, σύμβολα, δασκάλους).

Τη δεύτερη μέρα θα ακολουθήσει αυτό που ονομάζουμε «ενσωμάτωση σκιάς». Η σκιά αποτελεί το σύνολο των μερών μας, που είναι αποκομμένα από το συνειδητό και απωθημένα στο ασυνείδητο.

1.Είναι όλα όσο δεν θέλουμε να είμαστε και μας ενοχλούν στους άλλους, αλλά και

2. Όσα θέλουμε να είμαστε και θαυμάζουμε στους άλλους.

Έτσι οι καθημερινές μας σχέσεις γίνονται ο καθρέφτης του εαυτού μας και είτε στη μία, είτε στην άλλη περίπτωση, τα ασυνείδητα κομμάτια μας στερούν σε μας την ολοκληρωμένη εμπειρία της ζωής.

Ένα παράδειγμα για την πρώτη περίπτωση θα μπορούσε να είναι το εξής. «Με ενοχλεί ο συνάδελφος στο γραφείο γιατί είναι αγενής». Στη δεύτερη περίπτωση, «Θαυμάζω τη θεία μου, γιατί είναι μια πολύ δυναμική γυναίκα». Και στις δυο αυτές περιπτώσεις, τα εξωτερικά γεγονότα δεν μας πληροφορούν απλώς, αλλά μας δημιουργούν αντιδράσεις, δηλαδή σκέψεις και συναισθήματα. Είναι βέβαιο λοιπόν πως ένα απωθημένο κομμάτι μας, βρίσκεται στη σκιά και έτσι στην πρώτη περίπτωση είμαστε κι εμείς με τον τρόπο μας αγενείς, αλλά δεν το αποδεχόμαστε και το προβάλλουμε στο συνάδελφο και στη δεύτερη είμαστε δυναμικοί, αλλά αυτό βρίσκεται πάλι στο σκιερό μας μέρος και το προβάλουμε στη θεία. Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχουν «μαργαριτάρια» τα οποία αν ενσωματώσουμε, η προσωπικότητα, η ζωή μας και η καθημερινότητα μας θα μεταμορφωθούν!

Όλοι οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν μια βαθειά κατανόηση του φαινομένου της σκιάς. Το σημαντικότερο όμως είναι πως θα μάθουμε μια σίγουρη μέθοδο, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας για να ενσωματώσει αυτά τα «χαμένα» κομμάτια του εαυτού. Το αποτέλεσμα θα είναι μια καινούρια προσωπικότητα. Έτσι θα μάθουμε να:

   1     Αναγνωρίζουμε τη σκιά μας.

   2     Ενσωματώνουμε τη «μαύρη», πλευρά της σκιάς μας.

   3     Ενσωματώνουμε τη «χρυσή» σκιά.

   4     Δημιουργούμε οποιοδήποτε χαρακτηριστικό θέλουμε στην προσωπικότητα μας.

   •         Μέθοδοι που θα διδαχθούν:

DP4 (και οι διάφορες παραλλαγές του)

Universal Process

   •      Οι Συμμετέχοντες  Θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης και θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις μεθόδους στον εαυτό τους ή και σε άλλους.

-  Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία.

 

Μάθετε περισσότερα…

 

 Εισηγητής: Τάσος Νάκης

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Σαββατοκύριακο 17 – 18 Ιουνίου 2017, 10:00-16:00

Τόπος Διεξαγωγής:

Μαυρομιχάλη 1

Αθήνα, κέντρο

(στάση metro Πανεπιστήμιο)

Κόστος:

Διεθνής τιμή: 400

Τιμή για την Ελλάδα: 340  (-15%)

   •     Τιμή early bird, μέχρι 26 Μαΐου, 280 (-30%).

   •     Τιμή early bird, για ζευγάρια και συγγενείς 1ου βαθμού, 240 έκαστος. (- 40%)

   •     Τιμή early bird, για όλα τα σεμινάρια (και τα τρία Σ/Κ) 600 (-50%).

-Για τις προσφορές απαιτείται προκαταβολή 40 ευρώ. Η προκαταβολή δεν επιστρέφεται, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί σε επόμενο σεμινάριο.

-Δυνατότητα πληρωμής και με πιστωτική κάρτα, μέχρι και 5 άτοκες δόσεις.

 

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
Τάσος Νάκης

6947-891627 | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 2929 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items