Print this page

Κολίανδρος: Αγχολυτικός, Αποβάλει Καρκινογόνα Χημικά & Βαρέα Μέταλλα!

Written by 

Κορίανδρος ή Κόλιαντρος ή Κολίανδρος ή Coriandrum sativum
Συνήθως στους ανθρώπους δεν αρέσει το κόλιανδρο, επειδή έχει μια πολύ περίεργη γεύση και οσμή. Υπεύθυνη είναι η αλδεΰδη που περιέχει και που δίνει σε αυτό το βότανο την έντονη γεύση του. Η Αλδεΰδη είναι μια ουσία που συνήθως προστίθενται στα σαπούνια και λοσιόν.

Όταν συνθλίψετε και ψιλοκόψετε τα φύλλα από τον κόλιαντρο, τα ένζυμα του θα μετατρέψουν αυτές τις αλδεΰδες σε ουσίες που δεν έχουν γεύση και άρωμα.

Το Κόλιανδρο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα από οφέλη για την υγεία, και σίγουρα θα πρέπει να του δώσετε μία ευκαιρία και να το δοκιμάσετε.

Σας δίνουμε 9 καταπληκτικά οφέλη που παρέχονται από αυτό το βότανο:

Καθαρίζει τον οργανισμό από τα τοξικά βαρέα μέταλλα
Ουσίες του κόλιανδρου συνδέονται με τα βαρέα μέταλλα, και την ευκολία αποβολή τους από το σώμα. Η χλωροφύλλη κάνει το φορτίο ή τον ενδοκυτταρικό υδράργυρο ουδέτερο, και έτσι βοηθά τον οργανισμό να τον εξαλείψει εύκολα.

Οι επιστήμονες έχουν επιβεβαιώσει ότι ο κολίανδρος αποτρέπει το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τον μόλυβδο, και αυτό βοηθά και τα δύο: νεφρά και συκώτι για να μας απαλλάξουν από τα βαρέα μέταλλα. Η τοξικότητα των βαρέων μετάλλων είναι μία από τις αιτίες που κάνει το σώμα σας ευάλωτο σε ασθένειες, και αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να προσθέσετε περισσότερα κόλιαντρο στα πιάτα σας.

Καρδιαγγειακά προβλήματα.
Ο κολίανδρος ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος και της χοληστερόλης, τα οποία είναι ουσιώδους σημασίας για την καρδιαγγειακή υγεία. Αρκετές έρευνες έχουν μελετήσει αυτό το φαινόμενο. Μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα της Εθνοφαρμακολογίας,«λαμβάνοντας δόσεις των 20 mg ανά κιλό σωματικού βάρους για ένα μήνα διαπιστώθηκε ότι μειώνει σημαντικά τόσο το σάκχαρο, όσο και τα λιπίδια.

Είναι οι πολυφαινόλες που διαθέτει και τα καρδιο-προστατευτικά θρεπτικά συστατικά του που μπορούν να αποτρέψουν τυχόν έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Διαβήτης.
Το Κόλιαντρο όχι μόνο ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μειώνει επίσης και τη φλεγμονή του παγκρέατος και διεγείρει μια υγιή λειτουργία του ήπατος. Καθαρίζει το όργανο και ρυθμίζει τα επίπεδα χοληστερόλης. Αυτό το βότανο αλλάζει πραγματικά το παιχνίδι για τους διαβητικούς.

Φυσικό αντιοξειδωτικό.
Ο κόλιανδρος προστίθεται στα φαγητά, προκειμένου να αποτρέψει την αλλοίωσή τους. Αυτό συμβαίνει λόγω της ιδιότητάς του να αποτρέπει την οξείδωση. Η Κερσετίνη και η χλωροφύλλη μειώνουν επίσης το οξειδωτικό στρες που προκλήθηκε από ακτινοβολίες και καρκινογόνα χημικά.

Άγχος.
Μελέτες έχουν δείξει ότι 100-200mg ανά κιλό σωματικού βάρους μας εφοδιάζουν με ένα αποτέλεσμα κατά του άγχους, το οποίο είναι αρκετά παρόμοιο με την δράση της διαζεπάμης, η οποία είναι η πιο δημοφιλής αγχολυτική φαρμακευτική ουσία (και ναρκωτική). Αυτό είναι πραγματικά ωφέλιμο για εκείνους που χρειάζονται κάτι που θα τους βοηθήσει στη διαχείριση του κεντρικού νευρικού τους συστήματος, και τη θεραπεία διαταραχών όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ. Το Κόλιανδρο βελτιώνει τη μνήμη και διεξάγει τη διαδικασία της αντιχολινεστεράσης.

Καλύτερη ποιότητα ύπνου
Το Κόλιανδρο βοηθά όσους υποφέρουν από αϋπνίες λόγω της κατασταλτικής του δύναμης. Εφόσον σας ταλαιπωρεί αυτό το πρόβλημα, κάντε στον εαυτό σας ένα ωραίο ρόφημα στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε και μέλι και πιείτε το μία ώρα πριν πάτε για ύπνο.

Φυσικό εσωτερικό αποσμητικό
Όταν εφαρμόζεται τοπικά, η χλωροφύλλη αφαιρεί τις οσμές από τις πληγές (αντιβακτηριακό). Αυτός είναι ο λόγος δόθηκε σε ασθενείς με κολοστομία και ειλεοστομία τη δεκαετία του 1940 και του 1950. Σήμερα, οι γιατροί το χρησιμοποιούν για τον ίδιο σκοπό. Επιπλέον, οι επιστήμονες έχουν αποκαλύψει ότι 100-200mg καθημερινής κατανάλωσης κόλιανδρου μειώνει τις οσμές από τα κόπρανα και τα ούρα.

Εξαλείφει μύκητες και βακτήρια
Ο Κόλιανδρος έχει ισχυρές αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, γι ‘αυτό είναι συχνά ένα κοινό συστατικό σε προϊόντα υγείας έχουν σχεδιαστεί για δερματικά προβλήματα όπως δερματίτιδες και εκζέματα. Χρησιμοποιήστε το τακτικά για να αποτρέψετε τη μόλυνση από προνύμφες και για την πρόληψη της βακτηριακής υπερανάπτυξης.

Υψηλή πίεση του αίματος.
Το κάλιο που περιέχει ρυθμίζει τα επίπεδα του νατρίου και ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση. Το Κόλιανδρο είναι ένα εξαιρετικό διουρητικό που διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και επίσης μειώνει την αρτηριακή πίεση.

www.healingeffect.gr

Read 4943 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items