Print this page

Παγκράτιο το ανθοελιξήριο της δύναμης

Written by 

 pancratium maritimum

Παγκράτιο! Κρινάκι της θάλασσας, θαλασσόκρινος, είναι εκείνο το υπέροχο, ντελικάτο, μυρωμένο κρινάκι που υπάρχει ακόμα σε κάποιες παραλίες μας.

Το συναντάμε συχνά σε τοιχογραφίες παλατιών της αρχαιότητας, στην Σαντορίνη, στην Κρήτη. Είναι φυτό που χρησιμοποιούσαν σε μυσταγωγικές τελετουργίες τα αρχαία χρόνια και λέγεται ότι υπάρχει συσχετισμός και με το είδος της αρχαίας πάλης όπου ονομαζόταν παγκράτιο.

Και πραγματικά, το Παγκράτιο ανθίζει τον Αύγουστο, στην καυτή άμμο, δίπλα στην θάλασσα, σε αφιλόξενο περιβάλλον για τα περισσότερα φυτά. Και όμως εκείνο δείχνει τελείως ανεπηρέαστο από εξωτερικούς παράγοντες, ανοίγοντας το απογευματάκι τα υπέροχα, ντελικάτα λουλούδια του στην άμμο και στην αλμύρα, σκορπίζοντας παντού ένα υπέροχο μεθυστικό άρωμα!

Είναι το ανθοελιξήριο της εσωτερικής ενδυνάμωσης για την μετουσίωση μας προς την αλήθεια του εαυτού μας. Μας βοηθά να γειώσουμε δύναμη από το κέντρο μας και την ψυχή μας, υλοποιώντας ό,τι επιλέξουμε με ένα δυνατό ανάβλυσμα ενέργειας από την ύπαρξη μας. Έχοντας εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τα πάντα με σύνεση και συνείδηση εαυτού. Βγαίνουμε από την αμφισβήτηση και την αμφιβολία για την αξία και τη δύναμη του εαυτού μας.

Το ανθοελιξήριο του Παγκρατίου μας βοηθά να βρούμε την εσωτερική μας δύναμη, να αντλούμε ότι χρειαζόμαστε από την εσωτερική μας πηγή, που είναι άφθονη, και όλο δύναμη, να προχωρούμε μπροστά σχεδιάζοντας και δρώντας με σύνεση στην καθημερινότητά μας. Μας δίνει εκείνο το "σπρώξιμο" που κάποιες φορές χρειαζόμαστε για να ξεκινήσουμε τις υλοποιήσεις μας με θάρρος!

Η εσωτερική μας καθοδήγηση γίνεται: «Μπορώ να το κάνω» δίνοντας το τελικό σπρώξιμο για την κάθε υλοποίηση!

Ειρήνη Δελημήτρου δείτε εδώ το βιογραφικό
Ολιστική Βοτανοθεραπεία - Ανθοθεραπεία
Τηλ. επικ. 6988602000
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 4778 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from VaiosPanagiota