Print this page

Τεύκριο το ανθοελιξήριο της ψυχικής σταθερότητας

Written by 

Τεύκριο το ανθοελιξήριο της ψυχικής σταθερότητας

teucrium polium

Τεύκριο! Αλλιώς γνωστό και ως Λαγοκοιμιθιά. Βότανο της Ελληνικής φύσης, εδώ και χιλιάδες χρόνια!

Αφού έφτιαξα αυτό το Ανθοελιξήριο και κατέγραψα τις ιδιότητές του, "έτυχε" να συναντήσω την Νίκη Τσέκου, που έγραφε τότε το δεύτερο βιβλίο της Ομοιομυθικής της "Τα βότανα της Μήδειας και των Ηρώων". Συζητήσαμε λοιπόν για την ζωή και τα χαρακτηριστικά του ήρωα Τεύκρου, τα οποία έχουν σαφή παραλληλισμό με τις ιδιότητες που είχα καταγράψει για το Ανθοελιξήριο Τεύκριο. Ο Τεύκρος λοιπόν ήταν γιος του βασιλιά της Αίγινας και πέρασε την ζωή του εξόριστος, με συνεχείς μεταπτώσεις ζωής, χωρίς ησυχασμό.

Είναι το ανθοελιξήριο της σταθερότητας της ψυχικής μας κατάστασης, μέσα από την εξισορρόπηση των συναισθημάτων μας και την προστασία από εξωτερικούς παρασυρμούς. Ευεργετικό σε περιπτώσεις κρίσεις πανικού-φοβίες-μεταπτώσεις-τρέμουλο-κυκλοθυμίες.

Βοηθά εκείνους που βιώνουν μεγάλες διακυμάνσεις συναισθημάτων και ταλαιπωρούνται από συνεχείς αλλαγές της διάθεσής τους, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά τους να απωθεί τους γύρω τους.

Μεγάλος σύμμαχος για το ξεκαθάρισμα σχέσεων αποσυμπίεσης, εσωτερικής έντασης και θεμάτων που δεν τολμούσαμε να ανοίξουμε και να συζητήσουμε με ανθρώπους του περιβάλλοντός μας λόγω μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης.

Μας βάζει στο τιμόνι της διαχείρισης των καταστάσεων στην ζωή μας με τρόπο λειτουργικό και απελευθερωτικό.

Ειρήνη Δελημήτρου δείτε εδώ το βιογραφικό
Ολιστική Βοτανοθεραπεία - Ανθοθεραπεία
Τηλ. επικ. 6988602000
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 4514 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from VaiosPanagiota