Print this page

Επιπτώσεις των αρνητικών συναισθημάτων στην υγείας μας, τι αρρώστια μας δημιουργεί κάθε συναίσθημα και πως αυτοθεραπεύομαστε από αυτή

Published in Σώμα

Η μόνη αιτία για όλα μας τα προβλήματα είναι τα καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα. Τα αρνητικά μας συναισθήματα είναι η κύρια αιτία όλων των ασθενειών, της φτώχειας και της μιζέριας που βιώνουμε στη ζωή μας. Θέτουν τον ερπετοειδή μας εγκέφαλο σε συναγερμό, με αποτέλεσμα

την έκκριση όλων των ορμονών του σώματός μας, την έκκριση χημικών ουσιών, όπως της αδρεναλίνης, της κορτιζόλης, της υπερβολικής χοληστερίνης και ινσουλίνης, οι οποίες καταστρέφουν τα κυριότερα όργανα του σώματός μας και τα αιμοφόρα αγγεία μας. Επίσης, ο συναγερμός αυτός απενεργοποιεί το ανοσοποιητικό και το πεπτικό μας σύστημα. Διαμέσου δε του ενεργειακού κέντρου της καρδιάς παραπλανά το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προκαλεί όλες τις αυτοάνοσες ασθένειες.
Οι ασθένειες που εκδηλώνει το σώμα μας εξαρτώνται από τον βαθμό διαταραχής μας και την ιδιοσυγκρασία μας. Όταν τα αρνητικά συναισθήματα είναι ισχυρά, παγιδεύονται μόνιμα στο σώμα μας σε συγκεκριμένα όργανα, ανάλογα με το συναίσθημα και προκαλούν κατώτερες δονήσεις που έλκουν αρνητικά πρόσωπα και καταστάσεις στη ζωή μας.

Tα καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα σαμποτάρουν τα πάντα στη ζωή μας. Ο Dr John Sarno καθηγητής ιατρικής του New York University υποστηρίζει ότι οι χρόνιοι πόνοι καθώς και χρόνιες εκφυλιστικές ασθένειες όπως οι αυτοάνοσες οφείλονται στον καταπιεσμένο θυμό και οργή που υπάρχει στο υποσυνείδητο μας και στις κυτταρικές μνήμες μας. Ο Dr John Sarno μας λέει: «Δεν γνωρίζεται ότι έχετε μέσα σας, αυτά τα καταπιεσμένα αρνητικά συναισθήματα της οργής και του θυμού διότι δεν έχετε συνείδηση για αυτά, διότι ενεργούν στο υποσυνείδητο». Αυτή η οργή και αυτός ο θυμός που έχουν τις ρίζες τους στις κυτταρικές μνήμες.
Όταν λοιπόν νοιώθουμε θυμό, μνησικακία για κάποιον, τότε δενόμαστε μαζί του και τον φέρουμε πάντα μαζί μας και αυτό μας κοστίζει, διότι γίνεται αιτία για όλες τις ασθένειες, όπως μας λέει ο Dr Sarno.
Όταν δεν έχουμε συγχωρήσει κάποιον ή τον εαυτόν μας με την καρδία μας τότε σύμφωνα με τον Dr Casey Adams, οι σκέψεις τα ενδόμυχα πιστεύω και συναισθήματά μας μεταφράζονται σε κυματομορφές που μεταδίδονται σαν εντολές προς τον υποθάλαμο και την υπόφυση, σε όλους τους αδένες, προς όλα τα όργανά μας για να μπουν σε μόνιμο συναγερμό, ο οποίος τους προκαλεί σταθερή, πάγια φθορά που ονομάζουμε ασθένεια.
Ο φόβος απόρριψης και ο θυμός, αλλά και η θλίψη, οι ενοχές που βιώνουμε, θέτουν σε συναγερμό τον οργανισμό μας.

Αναλυτικότερα οι επιπτώσεις των αρνητικών συναισθημάτων στη ζωή μας:
Εκκρίνοντας κορτιζόλη και αδρεναλίνη μειώνει τον μεταβολισμό μας (πρόβλημα στον θυρεοειδή, παχυσαρκία).
Η έκκριση της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης δημιουργεί αϋπνία διότι θέτει σε συναγερμό τον οργανισμό μας και δεν επιτρέπει την έκκριση της μελατονίνης που διευκολύνει τον ύπνο.

 Επιταχύνει την αναπνοή και τον χτύπο της καρδιάς και αυξάνει την πίεση του αίματος. 
 Η έκκριση της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης προκαλεί την έκκριση χοληστερίνης από το συκώτι και ινσουλίνης από το πάγκρεας, η οποία δημιουργεί διαβήτη.  Απενεργοποιεί τη διαδικασία της πέψης (πρόβλημα στο στομάχι, φούσκωμα στο έντερο).

Δίνει εντολή στο έντερο, όσο διαρκεί ο φόβος να πραγματοποιεί περισταλτικές κινήσεις, με αποτέλεσμα το έντερό μας να κινείται συνεχώς και να πάσχουμε από σπαστική κολίτιδα.
 Απενεργοποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα να αρρωσταίνουμε και να παθαίνουμε καρκίνο,
 Ο θυμός παραπλανεί το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα αυτό να επιτίθεται στον οργανισμό μας και να δημιουργεί φλεγμονές που είναι η αιτία όλων των αυτοάνοσων νοσημάτων.
 Μπλοκάρει τη διαδικασία εισόδου των θρεπτικών ουσιών και την απομάκρυνση των απορριμμάτων από τα κύτταρα.
 Μπλοκάρει τη λειτουργία της νόησής μας, μπλοκάροντας την αποστολή αίματος και θρεπτικών ουσιών στον προμετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου μας.
 Σταματά τη δημιουργία νευρωνικών κυττάρων και δικτύων, και αυτό δημιουργεί κατάθλιψη.
 Η έκκριση κορτιζόλης σταματά την έκκριση της ορμόνης DEHA, που επιδιορθώνει όλες τις φθορές των κυττάρων μας και του οργανισμού μας.

Πως απαλλασσόμαστε από τις επιπτώσεις των αρνητικών συναισθημάτων, από τις βασικότερες ασθένειες.
Ξεμπλοκάρισμα των μεσημβρινών. Πρώτα ξεμπλοκάρουμε τον μεσημβρινό που έχει μπλοκαριστεί από το αρνητικό συναίσθημα, διότι όταν μπλοκαριστεί ο μεσημβρινός, δεν τροφοδοτεί με ενέργεια τα όργανα αλλά και τα μέρη του σώματος που διασχίζει με αποτέλεσμα να ασθενούν. Για παράδειγμα πρόβλημα στο μεσημβρινό της ουροδόχου κύστης, δεν μας δημιουργεί μόνο πρόβλημα στην ουροδόχο κύστη, αλλά στον αυχένα, στη μέση, και σ’ όλη τη σπονδυλική στήλη.
1. Αν έχουμε ανασφάλεια έχουμε μπλοκάρει τους μεσημβρινούς του στομάχου και σπλήνας παγκρέατος και πρέπει να τους ξεμπλοκάρουμε διότι το μπλοκάρισμα αυτό έχει στερήσει από ενέργεια το στομάχι μας, το πάγκρεας και την σπλήνα και όχι μόνο.
2. Η θλίψη μας μπλοκάρει το μεσημβρινό του πνεύμονα και του παχέως εντέρου, μας μπλοκάρει σημαίνει μας στερεί την ενέργεια από το όργανο με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί. Περιμένοντας να πληρώσω ένα λογαριασμό, ήταν ένας παππούς με μεγάλη δύσπνοια, μου λέει είμαι στο οξυγόνο από το τσιγάρο, του είπα όχι είσαι σε αυτή την κατάσταση από θλίψη (το τσιγάρο βλάπτει και να μην καπνίζεται, αλλά δεν σταματά την αναπνοή, την αναπνοή την σταματά η θλίψη). Αφού επέμενε ότι το πρόβλημα του ήταν από θλίψη, μου εκμυστηρεύτηκε ότι είχε χάσει το γιο του πριν χρόνια από καρκίνο. Όταν του ξεμπλόκαρα το μεσημβρινό του πνεύμονα και ανέπνευσε αμέσως καλύτερα. Για να γίνει καλά πρέπει να αλλάξει πεποιθήσεις να συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει θάνατος κι ο γιος του είναι ψυχή και έφυγε γιατί έτσι έπρεπε να γίνει, η ψυχή φεύγει από το σώμα όταν αυτό έχει κυριαρχηθεί από το εγώ και δεν έχει να πάρει κανένα μάθημα, ή φεύγει ευτυχισμένη όταν έχει επιτελεστεί ο σκοπός της παρούσας ενσάρκωσης της.
3. Ο θυμός μας μπλοκάρει την ενέργεια στο συκώτι και τη χολή, όλοι που έχετε πέτρες στη χολή ή λιπώδη διήθηση στο συκώτι η υψηλή χοληστερίνη, προβλήματα στον αυχένα, προβλήματα στο ισχίο, στα γόνατα, προβλήματα θυρεοειδή, η κύρια αιτία είναι ο θυμός και το μπλοκάρισμα της ενεργείας στους μεσημβρινούς της χολής και του συκωτιού.
4. Όσοι έχετε προβλήματα στη μέση, στον αυχένα, ακράτεια, συχνουρία, πέτρες στα νεφρά, υψηλή πίεση, η κύρια αιτία είναι ο φόβος, που μπλοκάρει τον μεσημβρινό της ουροδόχου κύστης που διασχίζει όλοι μας την σπονδυλική στήλη και καταλήγει στο μικρό δάκτυλο του ποδιού, αλλά και του μεσημβρινού των νεφρών.
5. Η συναισθηματική απογοήτευση, μας μπλοκάρει το μεσημβρινό της καρδιάς, και του λεπτού εντέρου. Όταν χάνουμε κάποιο δικό μας άτομο σχίζετε η καρδία μας, παθαίνουμε φλεγμονή και για κλείσει την φλεγμονή ο οργανισμός στέλνει λιποπρωτεΐνη Α και χοληστερίνη, με αποτέλεσμα να μας δημιουργεί έμφραγμα. Όταν βιώνουμε έντονη ερωτική, συναισθηματική απογοήτευση η ενέργεια προς την καρδιά μας κλείνει, κλείνουμε την καρδία μας και παύουμε να δίνουμε και να λαμβάνουμε αγάπη. Μπορούμε να ξεμπλοκάρουμε το κλείσιμο της ενέργειας προς την καρδία μας και να ξαναξεκινήσουμε να αγαπάμε, να βγούμε στη ζωή, διότι σήμαινε αγάπη κι αν δεν αγαπάμε δεν ζούμε.

 Να ξεμπλοκάρουμε τα ενεργειακά μας κέντρα, τα οποία είναι οι βρύσες που βγαίνει η ενέργεια στo σώμα μας, τα οποία κλείνουν ανάλογα το συναίσθημα που διακατεχόμαστε. Αν διακατεχόμαστε από φόβο το πρώτο κέντρο, από θυμό το τρίτο..

 Επαναπρογραμματίζουμε στη συνέχεια το υποσυνείδητό μας, για να σταματήσουμε να μεταφράζουμε με αρνητικό τρόπο ότι μας συμβαίνει, διότι αν συνεχίσουμε να σκεπτόμαστε και να αντιδρούμε στα γεγονότα όπως πριν πάλι θα δημιουργήσουμε τα ίδια προβλήματα.

 Τελευταίο και κυριότερο πρέπει να ικανοποιήσουμε την ψυχή μας και για να γίνει αυτό θα πρέπει να ζούμε σύμφωνα με τις εντολές του Δημιουργού που είναι μια ζωή με βάση της αρετές, της αγάπης, της ταπεινοφροσύνης, της γενναιοδωρίας. Αλλά συγχρόνως να συμμετέχουμε και στα μυστήρια της εκκλησίας μας. Με τα μυστήρια η ψυχή έρχεται σε επαφή με την Πηγή της και βυθίζεται στη γαλήνη και τη μακαριότητα.
Τα αρνητικά συναισθήματα μας κόβουν την σύνδεση με την Πηγή μας και τότε χάνουμε τα πάντα.
Αυτό που κάνουν τα αρνητικά συναισθήματα μας κόβουν αυτόματα τη σύνδεση με την Πηγή και χάνουμε τα πάντα. Ξυπνήστε συνειδητοποιείστε ότι μόνιμοι μας, ξεκομμένοι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, απολύτως τίποτα, ο νους όταν κατευθύνεται από το εγώ μας και όχι από την καρδία μας, μας οδηγεί πάντα στην καταστροφή. Τα πάντα αποτελούν ενότητα, μόνο όταν είμαστε συνδεδεμένοι με την Πηγή βιώνουμε αυτή την ενότητα αυτή και έχουμε τη δύναμη του ωκεανού, διαφορετικά είμαστε σαν μία σταγόνα από το ωκεανό που εξατμίζεται αμέσως, είμαστε σαν το κλίμα που το έχουν κόψει από την άμπελο και είναι καταδικασμένο να ξεραθεί και να καεί. Είμαστε συνδεδεμένοι όταν ζούμε με βάση τις αρετές, συγχωρούμε, αγαπάμε, προσφέρουμε, όταν κρίνουμε παραπονιόμαστε, μας φταίνε οι άλλοι τότε έχουμε κόψει την σύνδεση κι ότι και να κάνουμε θα αποβεί μακροχρόνια εις βάρος μας. Ξυπνήστε συνειδητοποιείστε τι είμαστε, είμαστε ψυχές, και τι κάνουμε; όλες είναι ενέργειες μας είναι να υπηρετούμε το εγώ μας, τη σάρκα μας, τα τρία πρώτα κέντρα επιβίωση (χρήμα), αναπαραγωγή (σεξ-ηδονές), κοινωνική προβολή, ενώ η ψυχή μας είναι από το κέντρο της καρδιάς και πάνω, και τρέφεται με το να αγαπάμε, να προσφέρουμε, να συγχωρούμε, να μην κρίνουμε, να μην παραπονιόμαστε.

Ξυπνήστε και ενδιαφερθείτε για το μόνιμο και όχι το πρόσκαιρο, η ψυχή που αποτελείτε από το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς, του λαιμού, του τρίτου ματιού και της κορυφής, είναι αθάνατη, παντοτινή, θα την έχουμε κι όταν πεθάνουμε, όμως τα πρώτα τρία κέντρα πεθαίνουν όταν πεθάνουμε, διότι είναι ψεύτικα. Εμείς σαν πνεύματα δεν πεθαίνουμε ποτέ, η ψυχή μας είναι αθάνατη. Συγχωρήστε τους πάντες και τα πάντα, μην κρίνετε, αγαπήστε και τους εχθρούς κι τότε θα είστε συνδεδεμένοι κι όλα θα σας δοθούν.

Περιστατικά ανίατων ασθενειών και πως βελτιώνονται.
Μπορούμε όλοι να βελτιωθούμε να γίνουμε καλύτεροι έχουμε όπως οι κοπέλες, που αναφέρω πιο κάτω, οι οποίες έχουν μπει σε διαδικασία ριζικής αλλαγής και βελτίωσης, αρκεί να απαλλαγούμε από τα αρνητικά συναισθήματα και από τις λανθασμένες πεποιθήσεις που μας οδηγούν σε αυτά. Όλοι που πάσχουν από θεωρούμενες ανίατες ασθένειες υποσυνείδητα θέλουν να είναι άρρωστοι και δυστυχισμένοι, για να ελκύσουν την προσοχή των δικών τους που νομίζουν ότι τους απορρίπτουν. Άρα ο εγκέφαλος δίνει εντολή στο σώμα να αρρωστήσει, και το σώμα εκτελεί πάντα τις εντολές του νου. Άρα για να βελτιωθεί κάποιος με θεωρούμενες ανίατες ασθένειες, πρέπει να επαναπρογραμματίσει το υποσυνείδητο του, να συνειδητοποιήσει ότι οδηγήθηκε στην αναπηρία διότι ο νους δίνει εντολή στο σώμα του να μείνει ανάπηρο για να ελκύσει την προσοχή των άλλων και κανένας δεν μπορεί να τον κάνει καλά παρά μόνο ο ίδιος. Αυτό είχα κι εγώ, σκλήρυνση κατά πλάκας, απλή ξεκάθαρη ασθένεια που την δημιουργεί ο ίδιος ο οργανισμός, για να τραβήξει την προσοχή των άλλων, το συνειδητοποίησα, άλλαξα τις πεποιθήσεις μου, απαλλάχτηκα από το φόβο απόρριψης και τώρα είμαι καλά, διότι υποσυνείδητα πλέον δεν θέλω να είμαι άρρωστος και δυστυχισμένος για να ελκύσω την προσοχή των άλλων.

Η Λένα Αντώναρου που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας μας εξηγεί την συνειδητοποίηση της ότι πλέον αυτή δημιούργησε το πρόβλημα της και την αλλαγή που επέφερε η συνειδητοποίηση αυτή μέσα της: «Πάσχω από σκλήρυνση κατά πλάκας ήμουν στο σκοτάδι, έως ότου γνώρισα τον κύριο Αλέξη Φωτόπουλο από τις εκπομπές του, από τότε ανακάλυψα την αγάπη, το φως μέσα μου. Έως τώρα έκανα κακό στον εαυτό μου, στρεφόμουν στο κακό, τώρα πλέον στρέφομαι στο καλό, έχω τώρα τα όπλα να παλέψω το εγώ μου, χαίρομαι που παίρνω μαθήματα. Η ψυχή μου είναι ανοιχτή, οι πόνοι έχουν φύγει, τώρα είμαι θετική. Ευχαριστώ τον Αλέξη Φωτόπουλο που μου άλλαξε τι ζωή, θα ήθελα όλοι που έχουν το ίδιο πρόβλημα να συνειδητοποιήσουν ότι οι ίδιοι προκάλεσαν το πρόβλημα τους και οι ίδιοι μπορούν πρώτα να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Μέσα σε κάθε πρόβλημα υπάρχει ένας θησαυρό, μας κάνει να αλλάξουμε, μας κάνει να καταλάβουμε τον πραγματικό εαυτό μας».

Το ίδιο και η Σπυριδούλα Παπά, η οποία συνειδητοποίησε ότι ο ίδιος ο οργανισμός δημιούργησε την νευροπάθεια, διότι υποσυνείδητα είχε εντονότατο φόβο απόρριψης και ήθελε υποσυνείδητα να μην περπατά για να ελκύει την προσοχή των δικών της, που νόμιζε υποσυνείδητα ότι την απέρριψαν: «Ευχαριστώ κ Φωτόπουλε που μου αλλάξατε τη ζωή. Πολλά χρόνια ζούσα μέσα στη δυστυχία και στη μιζέρια. Πάσχω από πολυνευροπάθεια. Οι γιατροί το μόνο που κατάφερναν ήταν να με κάνουν πάντα και λίγο χειρότερα. Φάρμακα εξετάσεις δοκιμαστικές θεραπείες. Δεν μου είχαν αφήσει ούτε μια μικρή ελπίδα πως θα γινόμουν έστω και λίγο καλυτέρα(περπατώ υποβασταζόμενη). Μέχρι που τυχαία στον υπολογιστή διάβασα κάποιο άρθρο σας. Τότε ήρθε η μεγάλη αλλαγή. Γέμισε η καρδιά μου με αγάπη. Διάβαζα τα βιβλία σας και ένιωθα μια απέραντη γαλήνη. Με το ξεμπλοκάρισμα των μεσημβρινών, άρχισα να αισθάνομαι το σώμα μου. Σταμάτησαν οι πονοκέφαλοι που με ταλαιπωρούσαν. Μπορώ να κάνω μικρά και σταθερά βήματα. Το σώμα μου συνεχώς χαλαρώνει.. Κύριε Αλέξη σας ευχαριστώ, να είστε πάντα καλά για να μας βοηθάτε».

Μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα τώρα, μόνο και μόνο αλλάζοντας, τις πεποιθήσεις μας, τον τρόπο που μεταφράζουμε τα γεγονότα, σβήνοντας το εγώ μας το παρελθόν μας.
Είμαι δίπλα σας με τα βιβλία μου «Έτσι Γίνεται το Θαύμα» και στο «Μια Ζωή Γεμάτη Φως» τα οποία σας αλλάζουν πραγματικά τη ζωή, υπάρχουν cd, που σας βοηθούν να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητο σας, να αλλάξετε τις πεποιθήσεις σας. Επίσης στα βιβλία αυτά υπάρχουν πλήρεις οδηγίες για την απενεργοποίηση των αρνητικών συναισθημάτων όπως: Ξεμπλοκάρισμα μεσημβρινών, EFT, Healing Code, Emotional Code Acupressure, ρεφλεξολογία. Υπάρχει πλήρης διατροφικός οδηγός για κάθε ασθένεια, για μακροζωία και ευεξία, οδηγός παρασκευής φύτρων.

Μεγάλη βοήθεια επίσης θα λάβετε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα μου www.afotopoulos.gr όπου θα βρείτε πάρα πολλά νέα άρθρα και όλες τις πρόσφατες εκπομπές μου.
Μπορείτε επίσης να έρχεστε και στα δωρεάν σεμινάρια μου κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 5, Ναυαρίνου 9 και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, μετρό Πανεπιστήμιο όπου εκεί θα βιώσετε την αγάπη, θα αντιληφθείτε βιωματικά την απελευθέρωση των αρνητικών συναισθημάτων, την απελευθέρωση από το εγώ και θα συνειδητοποιήσετε την πραγματική, πνευματική, απείρων δυνατοτήτων διάσταση σας. Είμαι πάντα δίπλα σας και στη διάθεση σας για να πετάξουμε από υγεία και χαρά.
Με άπειρη, χωρίς όρους αγάπη
Αλέξης Φωτόπουλος τηλ: 6977349766, 210-3387000, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Συγγραφέας - Spiritual Healer

Πηγή: http://www.afotopoulos.gr/arthra/124-epiptoseis-ton-arnitikon-sinaisthimaton-stin-ugeia-mas
Read 5049 times

Latest from VaiosPanagiota