Print this page

Ρέικι - Θεραπεύοντας με το άγγιγμα των χεριών

Το Ρέικι είναι μία πολύ παλιά εναλλακτική μορφή θεραπευτικής τέχνης από την Ιαπωνία. Δημιουργός της υπήρξε κατά τον 19ο αιώνα ο Dr Mikao Usui. Η γιαπωνέζινη αυτή λέξη σημαίνει "συμπαντική ζωτική ενέργεια". Το σύμπαν που μας περιβάλλει είναι γεμάτο με αυτή την ενέργεια και είναι ή ύπαρξή της που κρατάει στη ζωή εμάς τους ανθρώπους.

Το Ρέικι, η φυσική αυτή θεραπευτική ενέργεια,  ρέει μέσα από τα χέρια του εκπαιδευμένου, ο οποίος γίνεται κανάλι της. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να προηγηθεί εκπαίδευση στους διαφορετικούς βαθμούς του από επίσης εκπαιδευμένους δασκάλους στη θεραπευτική τέχνη του Ρέικι.
Για την εκμάθησή του δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις παρά μόνο η προθυμία και η επιθυμία να δεχθεί κάποιος το δώρο αυτό των θεραπευτικών χεριών.
Οι βαθμοί ή αλλιώς τα επίπεδα του Ρέικι είναι 3. 

Ο α΄ βαθμός αποτελείται από την εκμάθηση της   αυτοθεραπείας   κυρίως. Η συγκέντρωση μας εστιάζεται στο πώς θα ενδυναμώσουμε και θα εξισορροπήσουμε πρώτα από όλα τον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό γίνεται λαμβάνοντας 4 συντονισμούς- μυήσεις με την συμπαντική ενέργεια ρέικι, κατόπιν γίνεται εκμάθηση των θέσεων που τοποθετούνται τα χέρια επάνω στο σώμα, σε θέσεις που βρίσκονται τα ενεργειακά μας κέντρα, τα τσάκρας. Κάθε τσάκρα περιέχει τις δικές του ιδιότητες (π.χ. δύναμη, χαρά, θέληση για τη Ζωή, αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα, δημιουργικότητα, επάρκεια, αγάπη, αφθονία, ενόραση, σύνδεση με τον εαυτό κ,α.),  η ανισορροπία των οποίων είναι η αιτία πολλών δεινών του ανθρώπου. Είναι σημαντικό λοιπόν να ενδυναμωθούν και να απελευθερωθούν από τις διάφορες εμπλοκές που έχουν υποστεί κατά τη διάρκεια της ζωής.
Τελειώνοντας την εκπαίδευση του α΄βαθμού, γνωρίζουμε πώς να κάνουμε ρέικι στον εαυτό μας και σε κάποιον άλλον άνθρωπο.Έτσι, γίνεται το κανάλι μέσα από το οποίο διοχετεύεται η συμπαντική ζωτική ενέργεια στον δέκτη που μπορεί να είναι ο ίδιος του ο εαυτός  ή κάποιος άνθρωπος. Το εκπληκτικό είναι ότι δίνοντας ρέικι σε κάποιον, ενεργοποιείται ο μηχανισμός αυτοίασης που διαθέτουμε ΟΛΟΙ οι άνθρωποι.

Εάν αυτός ο τρόπος προσωπικής θεραπευτικής προσέγγισης, ταιριάζει σε κάποιον και εφ΄όσον εργαστεί με τον εαυτό του στον α΄βαθμό, υπάρχει και η επιλογή (προαιρετικά)  να προχωρήσει  στον β΄ και γ΄ βαθμό.
Σε κάθε βαθμό δίνεται το αντίστοιχο εγχειρίδιο και η πιστοποίηση.
Υπάρχει και η δυνατότητα βέβαια του να δεχτεί ο άνθρωπος  ρέικι, χωρίς απαραίτητα να εκπαιδευτεί σε αυτό!

Τα πάντα είναι εφικτό να αλλάξουν!

Elena Pavlatou - komyo Reiki Master teacher

τηλ.: 697 232 8883
facebook: elenapavlatou
facebook: Ενοποίηση – Ποιώ την Ενότητα
email: an.nalini@yahoo.gr

Πηγή: enopoiisi.com

Read 4999 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from VaiosPanagiota

Related items