Print this page

Κβαντική Πραγματικότητα: Το απεριόριστο δυναμικό που υπάρχει μέσα στα πάντα

 

Οι νομπελίστες φυσικοί έχουν αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας πως ο φυσικός κόσμος είναι ένας τεράστιος ωκεανός ενέργειας η οποία εμφανίζεται κι εξαφανίζεται μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, ξανά και ξανά.

Τίποτα δεν είναι συμπαγές. Αυτός είναι ο κόσμος της Κβαντικής Φυσικής.

Έχουν επίσης αποδείξει πως οι σκέψεις είναι αυτές που δημιουργούν και κρατούν σε ύπαρξη αυτό το ενεργειακό πεδίο που αλλάζει συνεχώς, φτιάχνοντας τα «αντικείμενα» που βλέπουμε.

Γιατί λοιπόν βλέπουμε έναν άνθρωπο αντί για μια λαμπερή ενέργεια;

Σκεφτείτε το φιλμ μιας ταινίας. Η ταινία είναι μια συλλογή από 24 καρέ το δευτερόλεπτο. Κάθε καρέ διαχωρίζεται από τα διπλανά του με ένα κενό. Όμως, λόγω της ταχύτητας με την οποία το κάθε καρέ αντικαθιστά το προηγούμενο, τα μάτια μας ξεγελιούνται και νομίζουμε πως βλέπουμε μια συνεχόμενη, κινούμενη ταινία.

Η οθόνη της τηλεόρασης είναι μια επιφάνεια στην οποία χτυπούν σωροί ηλεκτρονίων με συγκεκριμένο τρόπο, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση των σχημάτων και της κίνησης.

Σκεφτείτε την τηλεόραση.

Έτσι είναι τα αντικείμενα. Έχετε πέντε φυσικές αισθήσεις (όραση, ακοή, αφή, όσφρηση και γεύση).

Κάθε μια από αυτές τις αισθήσεις έχει ένα συγκεκριμένο φάσμα (π.χ. ένας σκύλος ακούει διαφορετικό εύρος ήχων από εσάς, ένα φίδι βλέπει σε διαφορετικό φάσμα φωτός από εσάς κ.λπ.).

Με άλλα λόγια, το σετ των αισθήσεών σας αντιλαμβάνεται αυτό τον ωκεανό ενέργειας από μια συγκεκριμένη σκοπιά και φτιάχνει μια εικόνα βασισμένη σε αυτήν. Αυτή η εικόνα δεν είναι ούτε ολοκληρωμένη ούτε ακριβής. Είναι απλά μια ερμηνεία.

Όλες μας οι ερμηνείες βασίζονται μονάχα στον «εσωτερικό χάρτη» της πραγματικότητάς μας και όχι στη πραγματική αλήθεια. Ο «χάρτης» μας είναι αποτέλεσμα των συγκεντρωμένων εμπειριών της ζωής μας.

Οι σκέψεις μας συνδέονται με αυτή την αόρατη ενέργεια και καθορίζουν τι σχήμα θα πάρει αυτή η ενέργεια. Οι σκέψεις σας ουσιαστικά αλλάζουν το Σύμπαν σωματίδιο-σωματίδιο ώστε να δημιουργήσουν τη φυσική ζωή σας.

Κοιτάξτε γύρω σας.
Όλα όσα βλέπετε στον φυσικό σας κόσμο άρχισαν σαν μια ιδέα, μια ιδέα η οποία μεγάλωσε καθώς μοιράστηκε κι εκφράστηκε, μέχρι που μεγάλωσε αρκετά ώστε να γίνει ένα φυσικό αντικείμενο μέσα από μια σειρά βημάτων.
Ουσιαστικά γίνατε αυτό που σκεφτόσασταν περισσότερο.
Η ζωή σας γίνεται αυτό που φανταστήκατε και πιστέψατε περισσότερο.
Ο κόσμος είναι ουσιαστικά ο καθρέφτης που σας επιτρέπει να βιώσετε το φυσικό επίπεδο αυτού που αντιλαμβάνεστε ως αλήθεια σας… μέχρι να την αλλάξετε.

Η Κβαντική Φυσική μάς δείχνει πως ο κόσμος δεν είναι το σκληρό και αναλλοίωτο πράγμα που φαίνεται να είναι. Αντίθετα, είναι ένα πολύ ρευστό μέρος το οποίο συνεχώς αλλάζει μέσω των ατομικών και συλλογικών μας σκέψεων.

Αυτό που νομίζουμε ως αλήθεια είναι στην πραγματικότητα μια ψευδαίσθηση, σχεδόν σαν μαγικό κόλπο.
Ευτυχώς έχουμε αρχίσει να αποκαλύπτουμε την ψευδαίσθηση και το πιο σημαντικό, το πώς να την αλλάξουμε.
Από τι αποτελείται το σώμα σας;

Εννέα συστήματα αποτελούν το ανθρώπινο σώμα: Το κυκλοφορικό, το πεπτικό, το ενδοκρινικό, το μυϊκό, το νευρικό, το αναπαραγωγικό, το αναπνευστικό, το σκελετικό και το ουροποιητικό.
Από τι αποτελούνται αυτά τα συστήματα;
Από ιστούς και όργανα.
Από τι αποτελούνται οι ιστοί και τα όργανα;
Από κύτταρα.
Από τι αποτελούνται τα κύτταρα;
Από μόρια.
Από τι αποτελούνται τα μόρια;
Από άτομα.
Από τι αποτελούνται τα άτομα;
Από υπο-ατομικά σωματίδια.
Από τι αποτελούνται τα υπο-ατομικά σωματίδια;

Από ενέργεια!

Εσείς κι εγώ είμαστε αγνή ενέργεια στον πιο όμορφο και ευφυή σχηματισμό. Η ενέργεια κάτω από την επιφάνεια αλλάζει συνεχώς και την ελέγχετε με το πανίσχυρο μυαλό σας.

Είστε ένα αστρικό και πανίσχυρο Ανθρώπινο Ον.

Αν μπορούσατε να δείτε τον εαυτό σας κάτω από ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο και κάνατε διάφορα πειράματα μαζί του, θα βλέπατε πως αποτελείστε από συστάδες συνεχώς μεταβαλλόμενης ενέργειας με τη μορφή ηλεκτρονίων, νετρονίων, φωτονίων κ.ο.κ.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα πάντα γύρω σας. Η Κβαντική Φυσική μάς λέει πως η παρατήρηση ενός αντικειμένου έχει ως αποτέλεσμα το να βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται ώστε να μπορέσουμε να το παρατηρήσουμε.

Κανένα αντικείμενο δεν υπάρχει χωρίς τον παρατηρητή του! Οπότε, όπως βλέπετε, η δική σας παρατήρηση, η προσοχή που δίνετε σε κάτι και η πρόθεσή σας ουσιαστικά δημιουργούν το συγκεκριμένο αντικείμενο.
Αυτό αποτελεί αποδεδειγμένη επιστήμη.
Ο κόσμος σας αποτελείται από πνεύμα, νου και σώμα.

Κάθε ένα από αυτά τα τρία, το πνεύμα, ο νους και το σώμα έχει μια μοναδική λειτουργία η οποία δεν μοιράζεται με τα άλλα δύο. Αυτό που βλέπετε με τα μάτια σας και βιώνετε με το σώμα σας είναι ο φυσικός κόσμος, αυτό που θα ονομάσουμε Σώμα. Το Σώμα είναι ένα αποτέλεσμα, δημιουργημένο από μια αιτία.

Η αιτία είναι η Σκέψη.

Το Σώμα δεν μπορεί να δημιουργήσει. Μπορεί μόνο να βιώσει και να βιωθεί… αυτή είναι η δική του μοναδική λειτουργία.

Η Σκέψη δεν μπορεί να βιώσει… μπορεί μονάχα να δημιουργήσει και να ερμηνεύσει. Χρειάζεται έναν κόσμο σχετικότητας (τον φυσικό κόσμο, το Σώμα) που να βιώνει τον εαυτό του.

Το Πνεύμα είναι το Όλα Όσα Είναι, αυτό που δίνει Ζωή στη Σκέψη και το Σώμα.

Το Σώμα δεν έχει τη δύναμη να δημιουργήσει, αν και δίνει την εντύπωση πώς έχει αυτή τη δύναμη. Αυτή η ψευδαίσθηση είναι η αιτία τόσο μεγάλης απογοήτευσης. Το Σώμα είναι απλά το αποτέλεσμα και δεν έχει καμία απολύτως δύναμη να προκαλέσει ή να δημιουργήσει.

Το κλειδί όλης αυτής της πληροφόρησης είναι το πώς θα μάθετε να βλέπετε το Σύμπαν με διαφορετικό τρόπο απ” ό,τι κάνετε μέχρι σήμερα και θα μπορέσετε να υλοποιήσετε οτιδήποτε επιθυμείτε πραγματικά.

Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός, για την Εστία της Θεραπείας, www.healinghome.gr
Πηγή: themindunleashed.org

Read 3966 times
Rate this item
(1 Vote)

Latest from VaiosPanagiota

Related items