Print this page

1η έκθεση Αλχημικής Τέχνης για τα ελληνικά δεδομένα!

Published in YperNoisis News

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που επισκέφτηκαν τον Πολυχώρο ΥπερΝόησις, στην 1η για τα Ελληνικά δεδομένα έκθεση μοναδικών Αλχημικών εμβλημάτων, το Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

Μέσα σε ένα διήμερο απολαύσαμε την μαγεία της Αλχημικής τέχνης, την ομορφιά  και το δέος των σχεδίων και χρωμάτων, που μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές (15ος έως 18ος αιώνας) και μας άνοιξαν δρόμους φιλοσοφίας, θεοσοφίας, εσωτερισμού και αυτογνωσίας.

 

Δημιουργήθηκε ένα ζεστό κλίμα ομαδικής συζήτησης, ένωσης και μοιράσματος, πλαισιωμένο από τις πολύτιμες γνώσεις και πληροφορίες,  του δημιουργού της Γρηγόρη Παπαδόπουλο.

 

 

 

 

Ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία μέσα από την δική του οπτική ματιά και φίλτρο αντίληψης, να ανακαλύψει, να αποκωδικοποιήσει και να δώσει την δική του ερμηνεία σε κάθε έργο που άγγιζε τον εσωτερικό του κόσμο.

Η αλχημεία είναι μια συμβολική μυστική γλώσσα που μας διδάσκει μέσα από συμβολισμούς, την διαδικασία μετουσίωσης  και μεταμόρφωσης.
Η έκφραση της περιλαμβάνει την χαρακτική, την ζωγραφική, την ποίηση, την μουσική κ.α.

 

 

 

Δόθηκε η ευκαιρία στους θεατές να απολαύσουν την ομορφιά της αλχημικής τέχνης, μέσα από την εξωτερική της μορφή, τα ζωγραφισμένα της σύμβολα και σχέδια, αλλά και να διευρύνουν την αντίληψη τους μέσα από τον αποσυμβολισμό των έργων.

Παρουσιάστηκαν περισσότερα από 60 εμβλήματα που περιλαμβάνονται μέσα σε δέκα κορυφαία αλχημικά έργα όπως :
The Buch der heiligen Dreifaltigkeit, Aurora Consurgens, Splendor Solis, Book of Lambspring, Geheime Figuren der Rosenkreuzer, aus dem 16ten und 17ten Jahrhundert και άλλα.

 

 


Το σημαντικότερο έκθεμα της έκθεσης ήταν ένα πιστό αντίγραφο του έργου 'The Ripley scroll' το οποίο φτάνει τα τρία μέτρα ύψος και 25 πόντους πλάτος.

Όλοι όσοι επισκέφτηκαν την έκθεση, είχαν την χαρά να δεχτούν από τον Γρηγόρη ένα υπέροχο δώρο σε αφίσα Α3, τον Ερμή σε μπρούντζινο άγαλμα του  Johann Gregor van der Schardt Mercury ca. 1570–1580

 

 

 

Ο Πολυχώρος ΥπερΝόησις ευχαριστεί τον Γρηγόρη Παπαδόπουλο, την Θεοδούλη Διαμαντοπούλου και όλους όσους παρευρέθησαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Για τους επόμενους μήνες ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος θα παρουσιάσει και θα ερμηνεύσει αλχημικά έργα, σε συναντήσεις που θα γίνονται στον Πολυχώρο ΥπερΝόησις.

Ημερομηνίες: 13/10/2017 * 10/11/2017 * 8/12/2017 * 19/1/2018  * 16/2/2018  * 16/3/2018

 Σύντομα θα προγραμματιστεί και η 2η έκθεση με περισσότερα Αλχημικά έργα!

 

Για την ΥπερΝόησις

Παναγιώτα Τζιτζίκου

Read 3141 times

Latest from VaiosPanagiota

Related items