Print this page

Βιώνοντας τη Ζωντανή Παρουσία με τον Μηνά Καφάτο

Πρόσκληση σε συζήτηση, βιωματικό εργαστήρι με θέμα: «Εγώ, ο Κόσμος» με τον Μηνά Καφάτο
Καθηγητή Υπολογιστικής Φυσικής Endowed Chair, Chapman University, ΗΠΑ

Συγγραφέα βιβλίων, όπως: «You are the Universe»,

«Βιώνοντας τη Ζωντανή Παρουσία» κ.ά.

Την Τρίτη 19/9/2017 ώρα 6.30μμ, στον Πολυχώρο ΥΠΕΡΝΟΗΣΙΣ Μαυρομιχάλη 1 (6ος όροφος), Αθήνα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6979512131 & 6945878670 (περιορισμένες θέσεις)

 

Πρόσκληση σε ομιλία με θέμα:«Εγώ ο Κόσμος»Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, ώρα 7.30μμ

Στο βιβλιοπωλείο του εκδοτικού οίκου, «ΜΕΛΙΣΣΑ», Σκουφά 58, Αθήνα

είσοδος ελεύθερη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103611692

 

Ο Μηνάς Κ. Καφάτος (Menas C. Kafatos, γενν. στις 25 Μαρτίου1945) είναι Ελληνοαμερικανόςαστροφυσικός και συγγραφέας. Τα βιβλία του περιλαμβάνουν τα The Nonlocal Universe («Το μη τοπικό Σύμπαν») και The Conscious Universe («Το ενσυνείδητο Σύμπαν»). Ο Μηνάς Καφάτος έχει γράψει και μιλήσει πολύ για την προαγωγή του διαλόγου μεταξύ της επιστήμης και της θρησκείας. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του κατείχε κατά καιρούς διάφορες θέσεις σε πανεπιστήμια και στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρντ της NASA.

 

Ο Καφάτος γεννήθηκε στην Κρήτη και πήρε πτυχίο φυσικής από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ το 1967 και διδακτορικό στη φυσική από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (MIT) το 1972.[1] Μετά από μεταδιδακτορική έρευνα στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Γκόνταρντ της NASA, έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Τζωρτζ Μέισον το 1984, όπου παρέμεινε μέχρι το 2008 και υπηρέτησε ως κοσμήτορας της Σχολής Υπολογιστικών Επιστημών, καθώς και διευθυντής του Κέντρου για την Παρατήρηση της Γης και τη Διαστημική Έρευνα.[1] Μαζί με ομάδα επιστημόνων των υπολογιστών, ο Καφάτος προσλήφθηκε από το Πανεπιστήμιο Τσάπμαν στην Καλιφόρνια το φθινόπωρο του 2008, όπου ίδρυσε και έγινε κοσμητορας του Κολεγίου Σμιντ Επιστήμης και Τεχνολογίας μέχρι το 2012.[1] Σήμερα είναι διευθυντής του Κέντρου Αριστείας στα Πρότυπα και Παρατηρήσεις Γεωσυστημάτων (Center of Excellence in Earth Systems Modeling and Observations, CEESMO).

 

Ο Μηνάς Καφάτος έχει συγγράψει βιβλία όπως τα The Conscious Universe («Το ενσυνείδητο Σύμπαν»), το The Non-local Universe («Το μη τοπικό Σύμπαν», από κοινού με τον ιστορικό της επιστήμης Ρόμπερτ Ναντώ) και το Principles of Integrative Science (μαζί με τον Μιχάι Ντραγκανέσκου). Επίσης έχει περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις σε ερευνητικά επιστημονικά περιοδικά με κριτές, στις οποίες παραπέμπουν πάνω από 750 άλλες εργασίες.[2]

Read 3152 times
Rate this item
(0 votes)

Latest from VaiosPanagiota

Related items